Tertúlia: L’estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya 2030.
El que tenim, les assignatures pendents, les idees-força per a la nova etapa i les prioritats durant els propers deu anys
Ponent: Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
Biòleg. Quasi trenta anys a l’Administració catalana, on ha ostentat diversos càrrecs directius, principalment en els àmbits del medi ambient i de l’ordenació del territori, però també en el de les infraestructures i la mobilitat. Ha estat regidor de territori i medi ambient a l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt. Ha presidit diverses entitats en l’àmbit de la recuperació del patrimoni rural i és autor de diversos llibres sobre els camins ramaders i la transhumància.
Moderador: Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i assessor del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Lloc: interior de l’exposició Som Natura. Museu de Ciències Naturals de Barcelona, pl. Leonardo da Vinci, 4-5 (parc del Fòrum).
Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII), que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.
L’espai de l’exposició temporal, Som Natura, és l’escenari d’aquesta tertúlia oberta a tothom que ens proposa temes relacionats amb el món natural i la biodiversitat des de diverses perspectives i amb convidats d’excepció.
Els ponents convidats introduiran el tema de la sessió al llarg de 20 minuts i, a continuació, s’animarà les persones participants a adoptar el rol dels científics noucentistes. La tertúlia inclou el berenar.
El cicle del Club dels llunàtics i llunàtiques es realitza un dijous de cada mes. Aquestes activitats han estat programades per Jordi Serrallonga, arqueòleg, expedicionari i naturalista.
Aquesta activitat s’emmarca dins de la Biennal Ciutat i Ciència.
Altres activitats de la Biennal Ciutat i Ciència al Museu:
. Dissabte 30 de març, de 17 a 18 h, Petites històries, grans dones: Hipàtia i Montserrat Colell
#CiutatiCiència · www.biennalciutaticiencia.barcelona