Saltar al contingut

Visita'ns Exposicions

Exposicions permanents

Mostra de Bonsai

La col·lecció de bonsai del Jardí Botànic té el seu origen en el llegat que la família de Pere Duran i Farell va deixar al Jardí. Aquest enginyer, empresari i decidit impulsor del Jardí, també va ser un reconegut mestre en el món del bonsai. Des que es va iniciar en aquest art al començament dels anys vuitanta i fins a l’any de la seva mort, 1999, va desenvolupar i reunir una notable col·lecció de 108 bonsais d’espècies mediterrànies, 80 de les quals es troben a la col·lecció del Jardí.

El Jardí Botànic de Barcelona ha conservat i ampliat aquesta col·lecció a través d’adquisicions, altres donacions o recuperacions i actualment consta de 342 exemplars. Hi ha un espai habilitat als vivers del Jardí on es poden veure exposats 36 bonsais que varien segons les estacions i les necessitats de cada exemplar. Alguns arbres s’exposen amb plantes d’accent (plantes d’acompanyament) que complementen i realcen la bellesa de l’arbre i que, a més, imiten la manera com es mostren tradicionalment al Japó.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta col·lecció rep periòdicament la visita d’un mestre japonès que assessora, marca pautes i aporta el seu toc magistral a la modelació dels arbres. I és que el Jardí Botànic de Barcelona treballa amb l’objectiu de convertir aquest conjunt de bonsais en una col·lecció de referència internacional d’espècies mediterrànies. 

Accés per les taquilles del Jardí Botànic: c. Dr. Font i Quer s/n (confluència amb el passeig Olímpic), parc de Montjuïc, 08038 Barcelona.

Lloc: Jardí Botànic de Barcelona

Horari: tot l’any, caps de setmana i festius en el següent horari del Jardí:

  • d’11 a 19.30h

Preu: l’entrada a la mostra de Bonsai està inclosa dins l’entrada al Jardí Botànic.