Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Natura o Cultura?

Centre Martorell d'Exposicions 19/12/2023 - 31/12/2024

Visitan's ExposicionsExposicions temporalsEn curs Natura o Cultura?

Natura o Cultura? Una visió des del museu de ciències naturals

A partir d’un  recorregut històric local i global pels museus d’història natural, des dels gabinets de curiositats fins a moderns museus de ciències naturals, l’exposició proposa una reflexió sobre la relació dels éssers humans i la natura.

La mostra, produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona, compta amb col·leccions emblemàtiques del Museu com l’esquelet de l’Avi, un elefant que va ser l’estrella del Zoo molt abans que el Floquet de neu, o un diorama dels dos últims falcons que van viure al campanar de Santa Maria del Pi, per posar dos exemples.

This slideshow requires JavaScript.

Però aquesta exposició no pretén només ensenyar col·leccions sinó generar preguntes sobre quin paper han de jugar les col·leccions i els museus de ciències naturals del futur i quins són els reptes socials i climàtics que han d’afrontar.

Accessibilitat

S’han implementat recursos d’accessibilitat propis que permeten gaudir de l’exposició a diversos col·lectius amb diversitat funcional com, per exemple, peces que es poden tocar, cartel·les i un plànol guia en Braille així com una àudioguia en català, castellà i anglès.

Àudioguia de l’exposició

Continguts addicionals de l’exposició

Si esteu interessats tot seguit podreu accedir a contingts addicionals de l’exposició:

Visites guiades

Aprofundirem en els continguts de l’exposició que posa en context la història de l’antic Museu Martorell amb la resta de museus d’història natural del món.

La visita s’organitza entorn del concepte “natura” i la relació que l’ésser humà hi ha establert: La necessitat de dominar o col·leccionar la natura és l’origen els museus d’història natural.

Horaris:

  • Dissabtes: d’11 a 11.45 h (castellà) i de 18 a 18.45 h (català).
  • Diumenges i festius: 11 a 11.45 h (català)

Durada 45 minuts

Preu

Activitat inclosa amb la compra de l’entrada al Centre Martorell d’Exposicions. Es necessària la reserva amb antelació a l’enllaç: reserves.

Més informació en aquest enllaç.

Dates:
19/12/2023 - 31/12/2024
Horari:
De dimarts a diumenge, de 10 a 20 h
Producció:
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Amb la col.laboració de :
En el marc de :