Museu de Ciències Naturals de Barcelona

WOW

Centre Martorell d'Exposicions 19/12/2023 - 31/12/2024

Visitan's ExposicionsExposicions temporalsEn curs WOW

Wow. Animals de museu
Ciència, tècnica i art

Des de l’antiguitat, les ganes de conèixer la riquesa de la vida del planeta i divulgar-la han fet que els naturalistes volguessin representar la fauna de cada lloc mitjançant descripcions i dibuixos.

A poc a poc i gràcies a l’evolució de la taxidèrmia, s’han anat construint les grans col·leccions dels museus d’història natural. Aquestes peces són un molt bon recurs per a l’educació, la divulgació, la conservació i la recerca. Els nous materials i els avanços tècnics se sumen al component artístic necessari per a aconseguir l’expressivitat i el moviment de les bones naturalitzacions.

L’exposició, amb la col·laboració del Parque de las Ciencias de Granada, presenta la feina cabdal del taxidermista i escultor Antonio Pérez, un referent internacional en aquesta disciplina.

Es presenten sis escenes naturalitzades d’animals mediterranis i africans que recreen comportaments naturals. Entre d’altres, descobrireu un grup de quinze cabres salvatges saltant en estampida, dues zebres en lluita o una lleona caçant nyus.

This slideshow requires JavaScript.

Antonio Pérez Rodríguez (Santa Fe, Granada, 1955)

Autodidacta i gran apassionat del regne animal, és un dels taxidermistes més importants del país i un dels primers del món especialitzat en el moviment dels animals en l’entorn salvatge. A l’hora de donar-los vida, l’escultor n’analitza el moviment, l’expressió i l’anatomia. Aquestes peces de taxidèrmia són, segons les seves pròpies paraules, «la unió de l’art i la naturalesa per aconseguir que la bellesa duri més».

Wow és una re-interpretació de les exposicions d’espècimens animals, tradicionals dels museus de ciències, que permet entendre aspectes del comportament d’aquests animals combinant d’una manera excepcional la mirada científica i la artística.

 

Tots els animals de l’exposició han mort o bé per causes naturals o com a resultat del control cinegètic.

Dates:
19/12/2023 - 31/12/2024
Horari:
De dimarts a dissabte, de 10 a 19 h
Diumenges i festius, de 10 a 20 h
Producció:
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Coproducció:
Amb la col.laboració de :
En el marc de :