Saltar al contingut
Activitats

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats

El Club dels llunàtics i llunàtiques

Tertúlia: Comunicació primat

Com es comuniquen els primats no humans i que ens diuen a nosaltres.

Ponent: Anna Omedes, primatòloga i directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Moderador: Jordi Serrallonga, és arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona…, en definitiva, i amb les seves pròpies paraules “un primat domesticat per la cultura i un apassionat de la ciència”.

Lloc: Espai Ciència i més del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, pl. Leonardo da Vinci, 4-5 (parc del Fòrum).

Imatge de suju.

Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII), que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.

L’espai Ciència i més (junt a vestíbul) del Museu serà l’escenari d’aquesta tertúlia oberta a tothom que ens proposa temes relacionats amb el món natural i la biodiversitat des de diverses perspectives i amb convidats d’excepció.

L’exposició Micos. Una història de primats romandrà oberta de 18 a 19 h perquè els/les assistents al Club puguin visitar-la prèviament a l’inici de la xerrada del Club.

Els ponents convidats introduiran el tema de la sessió al llarg de 20 minuts i, a continuació, s’animarà les persones participants a adoptar el rol dels científics noucentistes. La tertúlia inclou el berenar.

El cicle del Club dels llunàtics i llunàtiques es realitza un dijous de cada mes on, en cada sessió, diferents ponents ens presenten un tema científic a tractar i debatre. Aquestes activitats han estat programades i són moderades per Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.


Aquesta activitat és dins la programació que complementa l’exposició “Micos. Una història de primats”. Podeu consultar aquí l’Agenda “Micos”.

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Dijous 16 d'abril de 2020
Horari
De 19 a 20.30 h
Durada
1 hora i 30 minuts
Adreçat a
Adults
Tipus
Conferència-debat
Preu
Activitat gratuïta
Observacions
És necessària la inscripció prèvia a l'enllaç superior de "Reserva d'entrades" (quan estigui habilitat).
0

Newsletter del Museu

Altres activitats