Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Micos. Una història de primats

Museu de Ciències Naturals de Barcelona 12/12/2019 - 29/11/2020

Visitan's ExposicionsExposicions temporalsAnteriors Micos. Una història de primats

  • Presentació
  • Premsa

Som primats!

Des dels grans goril·les fins als diminuts lèmurs ratolí, tots som primats.

Descobreix el nostre parentiu amb els altres primats i esbrina de quina manera les diferents espècies s’han adaptat a sobreviure en una gran diversitat d’hàbitats. Aprèn com mengen, es mouen, es comuniquen i sobreviuen els primats en un entorn en canvi constant.

Al món, ja som més de 7.000 milions d’éssers humans i les nostres activitats posen la major part dels nostres parents més propers en un risc d’extinció creixent. Actuem conjuntament per tractar de salvar-los abans no sigui massa tard!

L’exposició

L’exposició presenta 60 espectaculars espècimens naturalitzats creats per especialistes dels National Museums Scotland i una gran quantitat d’interactius, pel·lícules, models i fotografies.

This slideshow requires JavaScript.

El públic visitant podrà descobrir com es mouen i es comuniquen els diferents primats, com han desenvolupat eines per obtenir aliments i els seus complexos sistemes socials. L’exposició també examina la relació entre els éssers humans i els primats, incloses les formes en què moltes espècies estan en perill d’extinció a causa de l’impacte de la pèrdua d’hàbitat i la caça.

Aquesta exposició inclou una mostra de fotografies de Montserrat Pallàs, inspirada en el món dels primats.

Coneix amb més detall els àmbits de l’exposició al Dossier premsa.

Programa d’activitats Micos

Durant tot el període de l’exposició s’ha programat un cicle d’activitats amb diversos formats adreçades a públics de diferents edats, amb l’objectiu de complementar l’exposició en el coneixement dels nostres parents no humans més propers: els Primats.

Activitats per a infants i familiars molt variades i artístiques com l’elaboració d’una obra poètica i il·lustrativa sobre els micos, tallers d’expressió corporal per treballar el moviment i l’expressivitat dels primats sense perdre de vista la semblança que nosaltres hi tenim. També activitats d’anàlisi i observació tot fent ús de diferents aparells òptics i d’altres materials per a descobrir i aprendre quins són els trets característics de les diverses espècies de primats, inclosa la nostra. A més, també s’han programat activitats de lectura i contes al voltant dels primats.

Per públic adult s’han programat tot un seguit de tertúlies, taules rodones i debats sobre diferents aspectes concrets i molt importants dels primats com són el greu perill d’extinció que pateixen moltes espècies, la conservació dels seus hàbitats, estudis i projectes d’investigació, el comportament i la seva comunicació, orígens i evolució. Totes elles comptaran amb reconeguts experts nacionals i internacionals en el món dels Primats.

Dates:
12/12/2019 - 29/11/2020
Lloc:
Sala d'exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Horari:
De dimarts a diumenge, de 10 a 18h
Dissabtes de 10 a 19h
Diumenges i festius de 10 a 20h
Dies de tancament: dilluns no festius, 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre
Preu:
Entrada a l'exposició Micos Normal: 6,5 € Reduïda (*): 4,50 € (*) Consulteu les categories d’entrada reduïda
Combinada exposició permanent i Micos 10,5
Producció:
A National Museums Scotland exhibition, touring in association with Nomad Exhibitions
Organitzadors: