Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Alimentació i cuina saludable

Estratègies per alimentar de manera saludable els vostres fills.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats Alimentació i cuina saludable

L’objectiu d’aquest taller és donar a conèixer aspectes teòrics i pràctics de la cuina saludable que puguin ser aplicats per a la millora de l’alimentació dels infants.

En una primera part, més teòrica, s’explicarà en què consisteix l’alimentació equilibrada i com es poden resoldre els problemes alimentaris més comuns en edat infantil. Es passarà, posteiorment, a una part més pràctica per il·lustrar sobre estratègies culinàries i receptes de cuina per millorar l’alimentacció dels més joves.

Per finalitzar farem un tast dels plats preparats.

A càrrec de Marga Serra, docent màster universitari de Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i directora de Nutrapp. I, Maria Antúnez, monitora de tallers de cuina i activitats de lleure, periodista, bloguera i cuinera afeccionada.

Cal fer la inscripció prèvia.

2015-12-19_alimentacio_i_cuina_saludable_interior

Organitza: Fundación Iberoamericana de NutriciónParque de las Ciencias de Granada i Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Col·labora: Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona i Universitat de Barcelona.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està adherit a Catalunya, Regió europea de la gastronomia.


Us interessarà saber que…

  • Dissabte 19 de desembre i el diumenge 20 de desembre, a l’entrada del Museu Blau hi haurà un punt de recollida d’aliments. Si hi voleu col·laborar podeu portar, sobretot, conserves, oli o llet, que aniran destinats a la Fundació banc dels aliments, de Barcelona.
  • Durant tota la jornada d’aquesta data, l’entrada serà gratuïta a l’exposició Nutrició, Impuls Vital.

Aquesta activitat s’emmarca dins del programa d’actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vitaldel Museu Blau i, dins el marc de la Càtedra UNESCO – Alimentació, Cultura i Desenvolupament.

Programa complet d’activitats sobre nutrició:

Dt. 30/06/2015, 19-21 h, La importància de la hidratació per a la salut

Ds. 11/07/2015, 12-13.30 h, El projecte social de La Fageda

Dg. 12/07/2015, 12-13.30 h, Aportacions del pa a la nutrició

Dg. 19/07/2015, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Pere Planagumà

Ds. 19/09/2015, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Elena Camprubí (punt de recollida d’aliments)

Dj. 08/10/2015, 19 h, Científics i cuiners, cara a cara d’Abel Mariné i Carme Ruscalleda (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dv. 16 al dg. 18/10/2015, Exposició Som gent de profit

Dg. 25/10/2015, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Víctor Quintilla (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dt. 03/11/2015, jornada sobre Importància de la hidratació per a la salut (entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 08/11/2015, 12-12.45 h, Tast de caves amb Òscar Llombart, enòleg de Bodegues Sumarroca (entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 15/11/2015, 11.30-13 h, Showcooking per a nens (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Ds. 21/11/2015, 12 h,  Nutrapp, projecte d’educació nutricional online (entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dj. 26/11/2015, 19 h, La razón de la sinrazón. Causas y mecanismos del hambre (punt de recollida d’aliments)

Ds. 28/11/2015, 11.30 h, Alimentació, ciència i salut mental (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 29/11/2015, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Jordi Guillem (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 13/12/2015, 12-12.45 h, Tast de caves amb Òscar Llombart, enòleg de Bodegues Sumarroca (entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 13/12/2015, 11.30 h / 16.30 h, Showcooking per a nens, a La Marató de TV3 (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Ds. 19/12/2015, 12-14 h, Alimentació i cuina saludable (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 17/01/2016, 12-13 h, Esport i nutrició amb la Fundació FC Barcelona (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 31/01/2016, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Felipe Celis (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 24/01/2016, 12-13 h. Qualitat i maduració de la carn (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 14/02/2016, 12-14 h, La vinya del món (entrada gratuïta a l’exposició temporal)

Dg. 21/02/2016, 12-13.30 h, Sempre és temps de confitures (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)


 

Més informació: tel. 932562220 (dl. a dv., de 10 a 13 h) · a/e activmuseuciencies@bcn.cat

Altres activitats

  • Des de 27-04-2024
  • Fins a 27-04-2024