Saltar al contingut
Activitats

Filmoteca de Catalunya Activitats

The Serpent's Kiss (El petó de la serp)

El jove i brillant jardiner Meneer Chrome es trasllada fins a un remot lloc d’Anglaterra on viu Thomas Smithers amb la seva dona i la seva atractiva filla. Té l’encàrrec de convertir una finca abandonada en un luxós jardí. A mesura que el projecte va prenent forma i conviu amb la família Smithers, Chrome va coneixent els secrets i les mentides que adornen el seu encàrrec. El paradís que està construint és bellesa, plaer, ordre, poder… però al mateix temps es va convertint en caos, intriga, inquietud i mort. Una pel·lícula que ens recorda una altra de mítica, «El contracte del dibuixant», de Peter Greenaway i que comparteix amb ella molts dels seus pertorbadors i incòmodes ingredients.

Philippe Rousselot. 1997. Regne Unit. VOSC. 110′

Lloc: sala Chomón, Filmoteca de Catalunya, pl. Salvador Seguí, 1-9 (Barcelona).

Aquesta pel·lícula també s’emetrà el divendres 30 de març, a les 21.30 h, a la sala Laya (Filmoteca de Catalunya)

Informació pràctica i reserves

Més informació

Organitza: Filmoteca de Catalunya, Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona (AAJBB) i Nat-Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Patrocina: BOMARZO · Garden Tours

 

Properes sessions V Cicle Cinema i Jardí “Paradís perdut”. Del 19 al 29 de març. Filmoteca de Catalunya (descarregueu-vos el programa):

. Dijous 21/03/2019, 18.30 h, sala Laya. Sessió doble: «Sobre la marxa», «The Secret Life of Edward James (La vida secreta d’Edward James)».

. Divendres 22/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «This Beautiful Fantastic».

. Diumenge 24/03/2019, 19.30 h, sala Laya. «The Party (El guateque)».

. Dimecres 27/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «Margaret Mee e a flor da lua (Margaret Mee y la Flor de Luna)».

. Dijous 28/03/2019, 21.30 h, sala Laya «The Party (El guateque)».

. Divendres 29/03/2019, 19 h, sala Laya. «Un ramo de cactus».

. Dissabte 30/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «The Serpent’s Kiss (El petó de la serp)».


“Les plantes són essencials en la vida de les persones, la relació amb elles no és només fisiològica per la nostra alimentació, sinó que també hi ha un component de sensibilitat, emoció i estimació.”
Pere Vives, president de l’AAJBB.

“Si per a un tango vint anys no és res, per al nostre cicle de cinema i jardí, cinc anys ja ens sembla tot un rècord de longevitat. Tornem, doncs, amb la mirada febril, a errar entre les ombres del cinema, mentre que fora, la primavera comença a esclatar en lluminós esplendor.
El «Paradís perdut» d’aquest any torna a bussejar en els nostres recurrents tòpics sobre el jardí. Lloc de trinxera, com en un «ram de cactus», espai de plaer i de lúdic caos en el cas de «The Party», tauler de joc d’intrigues i de poder amb «The Serpent’s Kiss», paradís a construir i guaridor de les ferides de la vida amb «This Beautiful Fantastic», verger a conservar i protegir de la constant depredació de l’ésser humà que ens relata «Margaret Mee i la flor de la lluna» o geografies construïdes amb les personalíssimes fantasies de dos personatges tan llunyans i, alhora, tan pròxims en la seva forma de fer, com les que ens narren els documentals sobre les vides d’Edward James i de Josep Pujiula, en “Garrell”.
Traspasseu el llindar del jardí secret, on dins hi trobareu totes aquestes narracions, i alguna altra si la vostra curiositat s’endinsa més enllà de les tanques vegetals i del que és òbviament visible i possible.
Et in arcadio ego
Ignacio Somovilla, organitzador i coordinador del Cicle.

Lloc
Filmoteca de Catalunya
Dates
Dimecres 20 de març de 2019
Horari
De 20 a 22 h
També s'oferirà també s’oferirà el dissabte 30 de març, a les 21.30 h, a la sala Laya
Durada
1 hora i 50 minuts
Adreçat a
Adults
Tipus
Cinema
Observacions
Compra d'entrades: taquilles de la Filmoteca (plaça de Salvador Seguí, 1-9, Barcelona) amb una setmana d'antelació a la data de la projecció.

Horaris de taquilla: Matins: dt. a dv.: de 10 a 15 h Tardes: dt. a dg.: de 16 a 21.30 h (dv. i ds. fins a les 22 h)

Preus: General 4 €, reduïda, 3 € (estudiants, aturats, persones amb una discapacitat legalment reconeguda, títols de família nombrosa o monoparental, joves fins a 30 anys, majors de 65 anys, titulars del Carnet de la Xarxa de Biblioteques públiques).
0

Newsletter del Museu

Altres activitats