Saltar al contingut
Activitats

Filmoteca de Catalunya Activitats

The party (El guateque)

L’entranyable Peter Sellers -que ja va donar vida a un altre personatge ben atabalat a «Bienvenido Mr. Chance»- segueix provocant confusió i una mica de divertit caos. Ara encarna a un maldestre actor indi que és acomiadat després d’alguns malentesos durant un rodatge. No obstant això, degut a un error el seu nom passa a formar part de la relació de convidats a una festa que organitza el productor en la seva pròpia residència. Aquesta és una mansió que té el jardí dins del propi edifici, un estil que va popularitzar el Moviment Modern, amb Richard Neutra al capdavant, a l’hora de construir grans cases americanes durant els anys 50 i 60. Les situacions absurdes s’aniran succeint fins a convertir el convit en la festa en la que a tots ens hagués agradat assistir.

Blake Edwards. 1968. Estats Units. VOSE. 98′

Lloc: sala Laya, Filmoteca de Catalunya, pl. Salvador Seguí, 1-9 (Barcelona).

Aquesta pel·lícula també s’emetrà el dijous 28 de març, a les 21.30 h, a la sala Laya (Filmoteca de Catalunya)

Informació pràctica i reserves

Més informació

Organitza: Filmoteca de Catalunya, Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona (AAJBB) i Nat-Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Patrocina: BOMARZO · Garden Tours

 

 

Properes sessions V Cicle Cinema i Jardí “Paradís perdut”. Del 19 al 29 de març. Filmoteca de Catalunya (descarregueu-vos el programa):

. Dimecres 27/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «Margaret Mee e a flor da lua (Margaret Mee y la Flor de Luna)».

. Dijous 28/03/2019, 21.30 h, sala Laya «The Party (El guateque)».

. Divendres 29/03/2019, 19 h, sala Laya. «Un ramo de cactus».

. Dissabte 30/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «The Serpent’s Kiss (El petó de la serp)».


“Les plantes són essencials en la vida de les persones, la relació amb elles no és només fisiològica per la nostra alimentació, sinó que també hi ha un component de sensibilitat, emoció i estimació.”
Pere Vives, president de l’AAJBB.

“Si per a un tango vint anys no és res, per al nostre cicle de cinema i jardí, cinc anys ja ens sembla tot un rècord de longevitat. Tornem, doncs, amb la mirada febril, a errar entre les ombres del cinema, mentre que fora, la primavera comença a esclatar en lluminós esplendor.
El «Paradís perdut» d’aquest any torna a bussejar en els nostres recurrents tòpics sobre el jardí. Lloc de trinxera, com en un «ram de cactus», espai de plaer i de lúdic caos en el cas de «The Party», tauler de joc d’intrigues i de poder amb «The Serpent’s Kiss», paradís a construir i guaridor de les ferides de la vida amb «This Beautiful Fantastic», verger a conservar i protegir de la constant depredació de l’ésser humà que ens relata «Margaret Mee i la flor de la lluna» o geografies construïdes amb les personalíssimes fantasies de dos personatges tan llunyans i, alhora, tan pròxims en la seva forma de fer, com les que ens narren els documentals sobre les vides d’Edward James i de Josep Pujiula, en “Garrell”.
Traspasseu el llindar del jardí secret, on dins hi trobareu totes aquestes narracions, i alguna altra si la vostra curiositat s’endinsa més enllà de les tanques vegetals i del que és òbviament visible i possible.
Et in arcadio ego
Ignacio Somovilla, organitzador i coordinador del Cicle.

Lloc
Filmoteca de Catalunya
Dates
Diumenge 24 de març de 2019
Horari
De 19.30 a 23 h
També s'oferirà també s’oferirà el dijous 28 de març, a les 21.30 h, a la sala Layad
Durada
1 hora i 40 minuts
Adreçat a
Tots els públics
Tipus
Cinema
Observacions
Compra d'entrades: taquilles de la Filmoteca (plaça de Salvador Seguí, 1-9, Barcelona) amb una setmana d'antelació a la data de la projecció.

Horaris de taquilla: Matins: dt. a dv.: de 10 a 15 h Tardes: dt. a dg.: de 16 a 21.30 h (dv. i ds. fins a les 22 h)

Preus: General 4 €, reduïda, 3 € (estudiants, aturats, persones amb una discapacitat legalment reconeguda, títols de família nombrosa o monoparental, joves fins a 30 anys, majors de 65 anys, titulars del Carnet de la Xarxa de Biblioteques públiques).
0

Newsletter del Museu

Altres activitats