Saltar al contingut
Activitats

Filmoteca de Catalunya Activitats

Sobre la marxa i The Secret Life of Edward James

Sessió doble. Documentals que mostren com arribar al mateix lloc des de punts de partida que no poder ser més distants.

Sobre la marxa
La història de Josep Pujiula -més conegut pel seu sobrenom, en Garrell- un home que amb les seves mans i durant dècades va crear un conjunt de construccions tan maques com inversemblants i efímeres als boscos propers a l’autopista Barcelona-Girona.

Jordi Morató. 2013. Espanya. VC. 77′

The Secret Life of Edward James (La vida secreta d’Edward James)

Per la seva banda, Edward James, és el prototip d’anglès excèntric i milionari. Mecenes del surrealisme al Regne Unit, patró de magritte, Leonora Carrington o Salvador Dalí, que als anys quaranta s’instal·la al mig de la selva de l’estat mexicà de San Luís de Potosí. Allà va creant diverses edificacions de ciment unint-les a gorges, cascades… sense esquemes ni dissenys previs. «Las Pozas» segueix sent un lloc màgic, que explica la personalitat del seu autor, que de la mateixa manera que en Garrell, va anar edificant estructures de forma impulsiva, seguint els dictats d’ocultes pulsions creatives i… sobre la marxa.

Patrick Boyle. 1975. Regne Unit. VOSC. 54′

Lloc: sala Laya, Filmoteca de Catalunya, pl. Salvador Seguí, 1-9 (Barcelona).

Informació pràctica i reserves

Més informació

Organitza: Filmoteca de Catalunya, Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona (AAJBB) i Nat-Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Patrocina: BOMARZO · Garden Tours

 

Properes sessions V Cicle Cinema i Jardí “Paradís perdut”. Del 19 al 29 de març. Filmoteca de Catalunya (descarregueu-vos el programa):

. Divendres 22/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «This Beautiful Fantastic».

. Diumenge 24/03/2019, 19.30 h, sala Laya. «The Party (El guateque)».

. Dimecres 27/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «Margaret Mee e a flor da lua (Margaret Mee y la Flor de Luna)».

. Dijous 28/03/2019, 21.30 h, sala Laya «The Party (El guateque)».

. Divendres 29/03/2019, 19 h, sala Laya. «Un ramo de cactus».

. Dissabte 30/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «The Serpent’s Kiss (El petó de la serp)».


“Les plantes són essencials en la vida de les persones, la relació amb elles no és només fisiològica per la nostra alimentació, sinó que també hi ha un component de sensibilitat, emoció i estimació.”
Pere Vives, president de l’AAJBB.

“Si per a un tango vint anys no és res, per al nostre cicle de cinema i jardí, cinc anys ja ens sembla tot un rècord de longevitat. Tornem, doncs, amb la mirada febril, a errar entre les ombres del cinema, mentre que fora, la primavera comença a esclatar en lluminós esplendor.
El «Paradís perdut» d’aquest any torna a bussejar en els nostres recurrents tòpics sobre el jardí. Lloc de trinxera, com en un «ram de cactus», espai de plaer i de lúdic caos en el cas de «The Party», tauler de joc d’intrigues i de poder amb «The Serpent’s Kiss», paradís a construir i guaridor de les ferides de la vida amb «This Beautiful Fantastic», verger a conservar i protegir de la constant depredació de l’ésser humà que ens relata «Margaret Mee i la flor de la lluna» o geografies construïdes amb les personalíssimes fantasies de dos personatges tan llunyans i, alhora, tan pròxims en la seva forma de fer, com les que ens narren els documentals sobre les vides d’Edward James i de Josep Pujiula, en “Garrell”.
Traspasseu el llindar del jardí secret, on dins hi trobareu totes aquestes narracions, i alguna altra si la vostra curiositat s’endinsa més enllà de les tanques vegetals i del que és òbviament visible i possible.
Et in arcadio ego
Ignacio Somovilla, organitzador i coordinador del Cicle.

Lloc
Filmoteca de Catalunya
Dates
Dijous 21 de març de 2019
Horari
De 18.30 a 20.45 h
Durada
2 hora i 10 minuts
Adreçat a
Tots els públics
Tipus
Cinema
Observacions
Compra d'entrades: taquilles de la Filmoteca (plaça de Salvador Seguí, 1-9, Barcelona) amb una setmana d'antelació a la data de la projecció.

Horaris de taquilla: Matins: dt. a dv.: de 10 a 15 h Tardes: dt. a dg.: de 16 a 21.30 h (dv. i ds. fins a les 22 h)

Preus: General 4 €, reduïda, 3 € (estudiants, aturats, persones amb una discapacitat legalment reconeguda, títols de família nombrosa o monoparental, joves fins a 30 anys, majors de 65 anys, titulars del Carnet de la Xarxa de Biblioteques públiques).
0

Newsletter del Museu

Altres activitats