Saltar al contingut

Què passa al Museu? Actualitat del Museu

Notícies del Museu

La xocolata, beneït plaer

26 gener 2017

El Centre de Documentació té cura de mantenir actualitzats els fons bibliogràfics del Museu, proveint els llibres, mapes, audiovisuals i altres documents que interessen als seus usuaris: públic visitant i membres de l’equip tècnic.

Cada mes publicarem en aquest espai la ressenya d’un dels darrers llibres que haurem incorporat als prestatges de la Mediateca o la Biblioteca. Esperem que us agradin i us animeu a llegir-los.

Avui estrenem la secció temptant-vos amb la xocolata.

Martín Arribas, M.A.  El chocolate. Madrid : CSIC Los libros de la Catarata, 2016. 110 p.

portade llibre el chocolate amb una gota esquuitxada de xocolata

Aliment deliciós que agrada a tothom i, de vegades, plaer culpable. Els darrers anys la ciència no para de descobrir-nos noves i saludables propietats d’aquest arbre (Theobroma cacao), que podem trobar només a la zona compresa entre els tròpics de Càncer i Capricorn, on es donen les condicions climàtiques adients per al seu cultiu.

El llibre de María Ángeles Martín Arribas repassa la història del gra de cacau des de les antigues civilitzacions de l’Amèrica Central fins als nostres dies, la seva relació amb el cinema i la literatura, i també ens descobreix els polifenols, les “vitamines” de l’edat adulta, que poden beneficiar la nostra salut. Però també en presenta la seva part més “fosca”, en forma de les conseqüències que pot tenir a l’organisme el seu abús.