Museu de Ciències Naturals de Barcelona

25è aniversari del Jardí Botànic

Vine a la Festa del 25è aniversari del Jardí Botànic de Barcelona. Jornada de portes obertes amb un munt d’activitats: circ, tallers, foodtrucks, música en directe, jocs ,stand-up en català i moltes coses més!

Jardí Botànic de Barcelona Activitats 25è aniversari del Jardí Botànic

Lloc
Jardí Botànic de Barcelona
Dates
Diumenge 21 d'abril de 2024
Horari
Jornada de portes obertes, de 10 a 20.30 h
Em roda el cap!, de 10 a 18 h
Els amics d'en Crusó, de 10 a 18.30 h
Flipbooks, d'11 a 14.30 h i de 15.30 a 18 h
Minilabs, d'11 a 13.30 h i de 14.30 a 18 h
Posa't el Botànic per barret, d'11 a 14 h
Jugatecambiental, d'11 a 13.30 h i de 14.30 a 18 h
Visites guiades, a les 11 h (català i anglès), 12 h (català) i 16.30 h (català i anglès)
Contes que passegen pel Botànic, a les 11 h, 12 h, 13 h, 15.30 h, 16.30 h i 17.30 h
Catifes florals participatives, d'11 a 14 h
Girafes, a les 11.15 h, 13.30 h i 16.45 h
Pelat, de 12 a 13 h
Plantada d'arbre 25è aniversari, a les 13.30 h
Godai Garcia, de 18 a 18.45 h
Magalí Datzira, de 19 a 20.15 h
Durada
10 hores i 30 minuts
Adreçat a
Públic general
Tipus
Festa ciutadana
Preu
Gratuït
Observacions
No hi ha reserva prèvia. Per a les activitats d'aforament limitat, la reserva serà presencial per ordre d'arribada.

L’abril de 1999 va obrir les seves portes el Jardí Botànic de Barcelona. Farà 25 anys, i amb aquest motiu el diumenge 21 d’abril, enmig de l’esplendor  primaveral, celebrarem aquest aniversari amb una jornada de portes obertes ben farcida de propostes per a tots els públics.

De 10 del matí a 2/4 de 9 del vespre, el Jardí serà l’escenari de múltiples i diverses activitats que acompanyaran aquesta jornada lúdica. Circ, tallers, foodtrucks, música en directe, jocs i stand-up en català seran alguns dels ingredients d’aquesta festa botànica a la ciutat de Barcelona.

Ja sigui en família, en grup, en parella o en el format que prefereixis, prepara’t la motxilla i enfila’t a Montjuïc per no tornar a baixar fins que caigui el sol!

Observacions:
. La coincidència amb un esdeveniment esportiu a l’Estadi Olímpic Lluís Companys ens ha obligat a modificar la data prevista inicialment: la festa es farà diumenge 21 d’abril amb l’objectiu de garantir la mobilitat a la muntanya i el correcte desenvolupament de la jornada.
. Per fer fàcil (i sostenible) el teu desplaçament, disposes d’un servei de bus llançadora entre la plaça d’Espanya (Torres venecianes) i les taquilles del Jardí Botànic. El primer servei s’oferirà a les 10 h, a l’avinguda de Maria Cristina (a tocar de les Torres Venecianes) i el darrer a les 20.30 h, al carrer Doctor Font i Quer, a l’alçada de les taquilles del Jardí. Servei prestat per Autocars Sant Martí.

A continuació, consulta la nostra programació…

Em roda el cap!
Joc de pistes
De 10 a 18 h
Activitat per a tots els públics. Recomanada a partir de 5 anys
Quina planta ha emmetzinat la merla del Jardí? Aconsegueix el mapa del joc a la zona de taquilles, resol el repte i participa en un sorteig de llibres. És imprescindible l’ús d’un dispositiu mòbil.

Els amics d’en Crusó
Jocs mecànics, autòmats i trencaclosques
De 10 a 18.30 h
Activitat per a tots els públics. Recomanada a partir de 2 anys
Gaudeix d’una experiència lúdica per a totes les edats, un espai lliure on descobrir i experimentar els autòmats i els seus mecanismes, una instal·lació interactiva que no necessita instruccions i que consta d’una vintena de propostes on el joc és l’únic motor.

Flipbooks
Taller d’art i natura
D’11 a 14.30 h i de 15.30 a 18 h
Activitat per a tots els públic. Recomanada a partir de 7 anys
Un flipbook és una tècnica que ens permet crear una animació pàgina a pàgina. L’efecte animat sorgeix en passar diverses pàgines a prou velocitat. Tot dibuixant, representarem la idea de canvi, de procés o de moviment per comprendre la natura que ens envolta.

Minilabs
Espai de literatura, art i creació
D’11 a 13.30 h i de 14.30 a 18 h
Activitat per a tots els públics. Recomanada a partir de 2 anys
Un espai efímer, organitzat en diferents racons de lliure circulació, que promou el maridatge entre literatura, art, creació, experimentació i joc. Un bon grapat de llibres i àlbums il·lustrats, especialment seleccionats per l’ocació, és el detonant d’aquesta singular proposta.

Posa’t el Botànic per barret
Taller d’art
D’11 a 14 h
Activitat per al públic familiar, amb infants a partir de 3 anys
A partir d’una cartolina troquelada i amb el Jardí Botànic com a referent, crearem un collage tridimensional d’inspiració pictòrica. Plantes, arbres, flors i algun insecte formaran part de l’exuberant barret que construirem seguint el mètode Bruno Munari i que ens proporcionarà una bona ombra per seguir gaudint de la festa.

Jugatecambiental
Espai de joc lliure i taller
D’11.30 a 13.30 h i de 14.30 a 18 h
Activitat per al públic familiar, amb infants a partir de 2 anys
Vine a jugar lliurement amb les propostes d’aquest espai dinamitzat per l’Associació d’Amics del Jardí. En aquesta ocasió, incorpora també l’activitat dinamitzada “Paleta de colors, punts de llibre”, que ens convida a fer punts de llibre a partir de la diversitat de colors que ens ofereix la natura del Jardí Botànic.

Visites guiades
A les 11 h, en català i anglès (1 hora) / a les 12 h (1 hora), en català / a les 16.30 h (1 hora i 30 minuts), en català i anglès
Activitat per a tots els públics
Descobreix el Jardí de la mà dels i les voluntàries de l’Associació d’Amics del Jardí.

Els contes es passegen pel Botànic
Contacontes
A càrrec d’Elisa Linares.
A les 11 h (zona del ficus), 12 h (zona de les oliveres), 13 h (zona de l’estany), 15.30 h (zona del ficus), 16.30 h (zona de les oliveres) i 17.30 h (zona de l’estany), (30 minuts)
Activitat per al públic familiar, amb infants a partir de 4 anys
Tres racons del Botànic seran l’escenari de tres contes que parlen d’elements naturals de diferents regions del Jardí i del planeta. A partir de diversos materials casolans, creatius i simbòlics, i amb l’ús d’instruments musicals, ens endinsarem en el món dels protagonistes i les seves aventures. Què s’amagara darrera del gran ficus? I de les oliveres? I a l’estany, qui ens espera? Vine a descobrir-ho!

Catifes florals participatives
Taller d’art efímer
D’11 a 14 h
Activitat per a tots els públics. Recomanada a partir de 5 anys
Petits i grans podran participar, de la mà de la Federació Catalana de Catifaires, en la creació d’una catifa ornamental realitzada amb diferents tipus de materials naturals de diversos colors i textures.

Girafes
Espectacle itinerant de carrer
A partir de les 11.15 h (45 minuts), des de l’entrada principal / a partir de les 13 h (30 minuts), des de la plaça Polivalent / a partir de les 16.45 h (45 minuts), des de l’entrada principal
Per a tots els públics
Sorpreses i desubicades, les girafes interactuen amb tot allò que es van trobant. La curiositat les portarà a crear situacions tan surrealistes com poètiques. Us convidem a acompanyar-les i a recórrer amb elles els camins del Jardí Botànic.

Pelat
Espectacle de circ
De 12 a 13 h
Per a tots els públics
Una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. “Pelat” traça un pla previ, i de manera particular recupera les mirades de les feines fetes a mà i sense mitjans tecnològics.

Plantada d’arbre 25è aniversari
A les 13.30 h (30 minuts)
25 anys no se celebren cada dia i els volem commemorar amb una nova incorporació botànica: la noguera dels 25è aniversari. Situada a la zona de descans i restauració de la festa, desitgem que faci bones arrels i ens ofereixi, amb el temps, una bona ombra, al mateix temps que ens recordi, per sempre més, aquests primers 25 anys d’història.

Godai Garcia
Monòleg naturalista
De 18 a 18.45 h
Espectacle recomanat per a majors de 12 anys
Godai Garcia és un dels habituals de l’stand-up en català i ens parlarà sobre la natura, els éssers humans i tot allò que, malauradament, es posi entremig. La botànica és una de les seves debilitats, tal i com ho demostra la seva sèrie de divulgació “Les coses que creixen”.

Magalí Datzira
Música en directe
De 19 a 20.15 h
Nascuda el 1997, Datzira és una jove contrabaixista, cantant i compositora barcelonina. Amb llarga experiència als escenaris, defensa una proposta amb segell personal que es basa en el jazz però beu d’influències diverses, del funk al pop electrònic, dels sons més intimistes i mediterranis als ritmes urbans. Com a cloenda de la Festa, ens presentarà el seu primer disc en solitari “Des de la cuina”, acompanya per Iscle Datzira al saxo i teclats, David Gimeno a la bateria i Vernat a la guitarra.

Zona de descans i restauració (foodtrucks)
De 12 a 20 h
El Jardí estrena un prat trepitjable on podrà jeure, reposar, gaudir de la natura i menjar el que hagis dut de casa. També hi trobaràs dues foodtrucks que oferiran una gastronomia diversa, feta amb productes de qualitat, que inclou opcions vegetarianes i aptes per a persones amb celiaquia, així com refrigeris i cafès.

Photocall floral
De 10 a 20 h
Immortalitza el teu pas per la Festa dels 25è aniversari en aquest photocall vegetal que l’alumnat del Taller d’Oficis “Barcelona per la natura” ha dissenyat i elaborat per a l’ocació, i que trobareu a la zona de taquilles.
El Taller d’Oficis “Barcelona per la natura” és un projecte de Barcelona Activa.

El joc de les cartes del Jardí Botànic de Barcelona
No marxis de la Festa sense el teu exemplar del joc de cartes que hem dissenyat i produït per commemorar els 25 anys del Jardí Botànic.
A partir de la selecció i il·lustració de 42 plantes, el joc et permetrà passar una bona estona al mateix temps que podràs conèixer millor les zones geogràfiques de clima mediterrani del planeta.
A la sortida, demana el teu exemplar al personal d’atenció al públic.

I també podreu visitar l’Exposició de bonsai, i el Gabinet Salvador i el papilionari de l’Institut Botànic de Barcelona.

Descarregueu-vos el programa i el mapa de la Festa, aquí!

Organitza: Jardí Botànic de Barcelona · Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Col·laboren: Associació d’Amics del Jardí Botànic de BarcelonaÀrea Metropolitana de Barcelona i Institut Botànic de Barcelona.

Seguir

Altres activitats

  • Des de 27-04-2024
  • Fins a 27-04-2024