Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Petites històries, grans dones

Torna la 6a edició del cicle de contacontes, enguany dedicat a Anna Omedes, biòloga i doctora en Comportament Animal per la University College of Wales del Regne Unit, exdirectora del Museu de Ciències Naturals.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats Petites històries, grans dones

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Diumenge 19 de març de 2023
Horari
De 12 a 13 h
Durada
1 hora
Adreçat a
Públic familiar amb infants a partir de 5 anys
Tipus
Conte
Preu
Activitat gratuïta
Reserva d’entrades
Fes la teva reserva aquí
Observacions
Cal inscripció prèvia a l'enllaç anterior de "Reserva d'entrades" que s'habilitarà a partir del 21 de febrer.
Es permet un màxim de 5 places per reserva.
Es prega arribar al Museu amb 10 minuts d'antelació sobre el començament de l'activitat
Aforament limitat.

Aquesta és la sisena edició del cicle de “Petites històries, grans dones”, una iniciativa conjunta  de 9 museus de Barcelona i l’àrea metropolitana que, en commemoració del Dia Internacional de la Dona, us presenta la vida de 10 dones vinculades a la història, les col·leccions o el contingut dels 9 museus participants.

Al Museu de Ciències Naturals de Barcelona, dedicarem la sessió a Anna Omedes Regàs (Barcelona, 1955), biòloga, doctora en Comportament Animal per la University College of Wales del Regne Unit i exdirectora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Activitat coorganitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona,  el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu d’Arqueologia de Catalunya,  el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu del Disseny de Barcelona, els Museus d’Esplugues de Llobregat, la Fundació Joan Miró i el Museu d’Història de Catalunya.

Consulteu la programació de totes les sessions del cicle “Petites històries, grans dones”

Museu Marítim de Barcelona
Dissabte 4 de març, a les 12 h. Sessió dedicada a Iosune Uriz (Navarra, 1946), biòloga marina i  investigadora especialitzada en esponges. Va ser la primera dona que va fer servir un escafandre autònom a Espanya.

Museu Nacional d’Art de Catalunya
Dissabte 4 de març, a les 17 h. Sobre Roser Bru (Barcelona, 1923-Santiago de Xile, 2021), nascuda a Catalunya i nacionalitzada xilena, és considerada una de les artistes visuals més importants del segle XX a Llatinoamèrica.

Museu d’Arqueologia de Catalunya
Diumenge 5 de març, a les 12 h. Destacarem a Jeanne Baret (França 1740-1807), aventurera, botànica i la primera dona que va fer la volta al món.

Museu d’Esplugues de Llobregat
Dissabte 11 de març, a les 12 h. Dedicada a Carme Pinós (Barcelona, 1954), arquitecte i una de les tres úniques dones que ha rebut el Premio Nacional de Arquitectura.

Fundació Joan Miró
Dissabte 11 de març, a les 17 h. Sobre Paola Pivi ( Itàlia, 1971) artista milanesa establerta a Alaska, s’ha guanyat el reconeixement  internacional  pels seus atrevits, ambiciosos i reflexius projectes, sovint molt complexos de realitzar, de grandària i abast inusuals i la producció dels quals requereix coneixements tècnics especialitzats.

Museu d’Història de Catalunya
Diumenge 12 de març, a les 12 h. Dedicada a Tecla Sala Miralpeix (Roda de Ter, 1886- Barcelona, 1973),  empresària tèxtil i benefactora. Es considera una de les tres dones catalanes contemporànies més importants junt amb Caterina Albert (Víctor Català) i Francesca Bonnemaison.

Museu del Disseny de Barcelona
Dissabte 18 de març, a les 12 h. Marina Salazar és artista, dissenyadora i fundadora de “No Queda Tinte”. Compagina la recerca i el treball en el taller amb la docència a la Bau, Universitat d’Arts i Disseny de Barcelona. Un dels seus dissenys més coneguts és la Tetamudi que va formar part de l’escenografia de la cançó “Ai Mamá” de Rigoberta Bandini.

Museu Picasso
Dissabte 18 de març, a les 17 h. Sessió dedicada a la mare de Picasso, María Picasso Lopez (Málaga, 1855- Barcelona, 1939). La mare de l’artista va ser la custòdia d’una part molt important de les obres que Picasso va fer a Barcelona durant la seva joventut. És gràcies a ella que ara podem gaudir d’aquestes obres al Museu!

Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Diumenge 19 de març, a les 12 h. Dedicada a Anna Omedes Regàs (Barcelona, 1955) , biòloga i doctora en Compartament Animal per la University College of Wales del Regne Unit. Va ser directora del Museu de Ciències Naturals del  1999 al 2022.

Cal consultar els webs dels Museus per reservar l’activitat amb antelació.
Activitat gratuïta amb aforament limitat

#PetitesHistòriesGransDones

Seguir

Altres activitats