Saltar al contingut

El NAT Les seus

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Niu de ciència

El Niu de Ciència és un espai destinat als infants de 0 a 6 anys. Es troba situat al costat mateix del vestíbul del Museu.

L’espai presenta curiositats de la natura, materials suggeridors que tenen per objectiu provocar, de manera espontània, el sorgiment d’hipòtesis, idees, preguntes, dubtes… i davant dels quals es poden prendre iniciatives diverses, precisament per donar valor al procés d’investigació.

L’objectiu d’aquesta manera de fer és trencar amb la idea de preguntes de resposta única per anar introduïnt la metodologia científica i ajudar a compartir entre infants i adults una interacció positiva al voltant d’un objectiu comú: investigar la resposta a les preguntes que ens puguem plantejar.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Horari:

  • dissabtes, d’11 a 14 h
  • diumenges, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h
  • Els festius 1 juny, 24 setembre, 1 novembre i 6 de desembre : d’11 a 14 h i 16 a 19 h

L’inici de la darrera sessió comença 30 minuts abans del tancament del Niu de ciència.

Horari de Setmana Santa:

Del 4 al 13 d’abril:

  • De dimarts a dissabte, d’11 a 14h
  • Diumenges, d’11 a 14h i de 16 a 19 h

NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA. La inscripció cal fer-la al taulell de taquilles del museu el mateix dia. Cada sessió té una durada de 30 minuts, i en cada sessió poden entrar fins a 10 infants acompanyats, cadascun d’ells, per una persona adulta. Només en el cas que una única persona adulta acompanyi infants menors i majors de 6 anys, es permetrà l’entrada al Niu de l’infantsmajor de 6, que no podrà interferir en el desenvolupament de l’activitat.Recordem que el Niu de Ciència és només per a infants que venen en família.

Entrada gratuïta

Niu Viu

El NiuViu és un cicle anual d’activitats, emmarcat dins del Niu de Ciència, que es porta a terme les tardes dels segons dissabte de mes (excepte juliol i agost).

Les activitats busquen acostar-se a les ciències naturals des d’altres disciplines que ens permeten aproximar-nos-hi des de la llibertat, la creativitat i la interacció entre infants i persones adultes acompanyants. Per a la seva realització es compta amb professionals d’àmbits tant diversos com la pintura, el disseny, el circ, les fibres naturals, la dansa, la música, entre d’altres.

Horaris:

Cada activitat ofereix dues sessions.

  • 1r torn, a les 16.30 h
  • 2n torn, a les 18 h

Preu:

2,50 € per infant (cada infant ha de venir acompanyat d’una persona adulta)

Inscripció: 

El període d’inscripció per comprar l’entrada es realitza a través de l’agenda d’activitats  i comença 10 dies hàbils abans de la data de cada activitat.