Saltar al contingut
Infants al niu de ciència. Foto de JMdeLlobet/museuciencies

El NAT Les seus

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Serveis per al visitant

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes amb instal·lacions i serveis moderns per a tots els públics. Entre aquests serveis cal destacar:

La Mediateca, les ciències naturals a l’abast de tothom

 • Documents sonors, audiovisuals i llibres sobre la natura
 • Sons a la carta: servei que permet triar entre 2.500 sons d’animals i paisatges sonors
 • Servei de préstec

Niu de ciència, per a infants de 0 a 6 anys

Activitats relacionades amb el patrimoni del Museu i l’exposició «Planeta Vida» amb l’objectiu de provocar sensacions, emocions i despertar en els més petits l’interès per descobrir la natura.

Botiga

Consulta què pots trobar i els horaris apertura: botiga del Museu

 

 • Mediateca

  La Mediateca forma part del Centre de Documentació del Museu. Hi trobareu un conjunt de llibres, documents sonors i audiovisuals relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta adreçat a públics de totes les edats. També és la porta d’entrada a l’arxiu sonor que conserva la Fonoteca Natura Sonora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona: a través del servei ‘Sons a la carta’ es pot accedir a l’única base de dades pública de sons animals i paisatges sonors que hi ha a Catalunya.

  Accés lliure

  Horaris

  • De dimarts a divendres:
   • D’octubre a febrer, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h
   • De març a setembre, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h
  • Dissabtes: de 10 a 15 h i de 16 a 19 h
  • Diumenges i festius: de 10 a 15 h i de 16 a 20 h

  Carnet de la Mediateca

  Ja teniu el carnet de la Mediateca? És molt fàcil, només heu de presentar el vostre DNI, omplir un formulari i us podreu emportar fins a cinc documents durant 1 mes!

  A més a més, fent-vos socis tindreu els següents avantatges:

  Accés al Catàleg Bibliogràfic 

 • Botiga

  Guies i manuals naturalistes, reclams d’ocells, kits d’horticultura infantils, puzzles, planisferis, prismàtics, brúixoles, peluixos i rèpliques d’animals, i moltes coses més.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Horari:

  Caps de setmana i festius, d’11 a 14.30h i de 15.30 a 20h.

  A partir del dissabte 3 d’octubre:

  • Dissabtes, de 10 a 14.30 h i de 15.30 a 19 h
  • Diumenges i festius, de 10 a 14.30 h i de 15.30 a 20 h
 • Niu de ciència

  El Niu de Ciència és un espai destinat als infants de 0 a 6 anys. Es troba situat al costat mateix del vestíbul del Museu.

  L’espai presenta curiositats de la natura, materials suggeridors que tenen per objectiu provocar, de manera espontània, el sorgiment d’hipòtesis, idees, preguntes, dubtes… i davant dels quals es poden prendre iniciatives diverses, precisament per donar valor al procés d’investigació.

  L’objectiu d’aquesta manera de fer és trencar amb la idea de preguntes de resposta única per anar introduïnt la metodologia científica i ajudar a compartir entre infants i adults una interacció positiva al voltant d’un objectiu comú: investigar la resposta a les preguntes que ens puguem plantejar.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  A causa de la crisi de la covid-19, el Niu de Ciència s’ha adaptat a les mesures de seguretat vigents i ofereix  l’activitat per famílies ‘Un Niu d’històries’. També s’ofereix aquest espai a grups escolars, més informació al web Edunat.