Saltar al contingut
Infants al niu de ciència. Foto de JMdeLlobet/museuciencies

El NAT Les seus

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Serveis per al visitant

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes amb instal·lacions i serveis moderns per a tots els públics. Entre aquests serveis cal destacar:

La Mediateca, les ciències naturals a l’abast de tothom

 • Documents sonors, audiovisuals i llibres sobre la natura
 • Sons a la carta: servei que permet triar entre 2.500 sons d’animals i paisatges sonors
 • Servei de préstec

Niu de ciència, per a infants de 0 a 6 anys

Activitats relacionades amb el patrimoni del Museu i l’exposició «Planeta Vida» amb l’objectiu de provocar sensacions, emocions i despertar en els més petits l’interès per descobrir la natura.

Botiga

Consulta què pots trobar i els horaris apertura: botiga del Museu

 

 • Mediateca

  La Mediateca forma part del Centre de Documentació del Museu. Hi trobareu un conjunt de llibres, documents sonors i audiovisuals relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta adreçat a públics de totes les edats. També és la porta d’entrada a l’arxiu sonor que conserva la Fonoteca Natura Sonora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona: a través del servei ‘Sons a la carta’ es pot accedir a l’única base de dades pública de sons animals i paisatges sonors que hi ha a Catalunya.

  Accés lliure

  Horaris

  D’octubre a febrer:

  • De dimarts a divendres, de 10 a 14h i de 16 a 18h
  • Dissabtes, de 10 a 15 h i de 16 a 19 h
  • Diumenges i festius, de 10 a 15 h i de 16 a 20 h

  De març a setembre:

  • De dimarts a dissabtes, de 10 a 14h i de 16 a 19h
  • Diumenges i festius, de 10 a 15h i de 16 a 20h

  Carnet de la Mediateca

  Ja teniu el carnet de la Mediateca? És molt fàcil, només heu de presentar el vostre DNI, omplir un formulari i us podreu emportar fins a cinc documents durant 1 mes!

  A més a més, fent-vos socis tindreu els següents avantatges:

  Accés al Catàleg Bibliogràfic 

 • Botiga

  Guies i manuals naturalistes, reclams d’ocells, kits d’horticultura infantils, puzzles, planisferis, prismàtics, brúixoles, peluixos i rèpliques d’animals, i moltes coses més.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Horari

  Horari especial per Nadal, del 22 de desembre al 6 de gener:

  • De dimarts a diumenge dins horari habitual del Museu , excepte els dies 25 de desembre i 1 de gener en què el Museu és tancat.

   

 • Niu de ciència

  Aquest és un espai dedicat als més petits (0-6 anys) que hi poden venir amb l’escola o amb la família i que té com a objectiu promoure la ciència i, sobretot, gaudir-ne a través de la descoberta, l’activitat espontània i el joc.

  Animals, vegetals , roques i minerals formen part d’aquest Niu. Elements de la natura que no són independents,  que estan  connectats i relacionats . Tots ells ens ajuden a entendre aquest món que ens envolta. A partir d’ara hi trobareu un nou element, l’Arbre del Niu , que connectarà amb tota la resta de recursos ja presents  en aquest espai.

  Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

  Horari:

  • dissabtes, d’11 a 14 h
  • diumenges, d’11 a 14 h i de 16 a 19 h

  Horari especial per Nadal: del 22 de desembre al 6 de gener

  • De dimarts a diumenge d’11 a 14 h
  • Excepte dimarts 25, dimecres 26 de desembre i diumenge 6 de gener

  L’inici de la darrera sessió comença 30 minuts abans del tancament del Niu de ciència.

  NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA. La inscripció cal fer-la al taulell de taquilles del museu el mateix dia. Cada sessió té una durada de 30 minuts, i en cada sessió poden entrar fins a 10 infants.

  Els nens que tenen dret a participar en l’activitat (menors de 6 anys) han d’entrar sempre amb un adult. Només en el cas que un únic adult acompanyi nens menors de 6 anys i majors, es permetrà l’entrada del nen major però aquest últim no podrà interferir en el desenvolupament de l’activitat. Recordem que el Niu de Ciència és només per a infants que venen en família.

   

  Activitat gratuïta