Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Serveis per al visitant

El NAT Les seus Museu de Ciències Naturals de Barcelona Serveis per al visitant

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes amb instal·lacions i serveis moderns per a tots els públics. Entre aquests serveis cal destacar:

La Mediateca, les ciències naturals a l’abast de tothom

 • Documents sonors, audiovisuals i llibres sobre la natura
 • Sons a la carta: servei que permet triar entre 2.500 sons d’animals i paisatges sonors
 • Servei de préstec

Niu de ciència, per a infants de 0 a 6 anys

Activitats relacionades amb el patrimoni del Museu i l’exposició «Planeta Vida» amb l’objectiu de provocar sensacions, emocions i despertar en els més petits l’interès per descobrir la natura.

 

 • Mediateca

  La Mediateca forma part del Centre de Documentació del Museu. Hi trobareu un conjunt de llibres, documents sonors i audiovisuals relacionats amb la biodiversitat i geodiversitat del planeta adreçat a públics de totes les edats. També és la porta d’entrada a l’arxiu sonor que conserva la Fonoteca Natura Sonora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona: a través del servei ‘Sons a la carta’ es pot accedir a l’única base de dades pública de sons animals i paisatges sonors que hi ha a Catalunya.

  Horari

  • Dissabtes, 10 a 15 h i de 16 a 19 h
  • Diumenges i festius, de 10 a 15 h i de 16 a 20 h

  Horaris de Nadal:

  La Mediateca romandrà oberta del 23 de desembre al 9 de gener de 10-17h , excepte el dissabte 8 gener de 10-19h, i els dies festius (26 desembre, 2, 6 i 9 de gener) de 10-20h

  Carnet de la Mediateca

  Ja teniu el carnet de la Mediateca? És molt fàcil, només heu de presentar el vostre DNI, omplir un formulari i us podreu emportar fins a cinc documents durant 1 mes!

  A més a més, fent-vos socis tindreu els següents avantatges:

  Accés al Catàleg Bibliogràfic 

 • Niu de ciència

  El Niu de Ciència és un projecte del Museu que fomenta l’aprenentatge de les ciències naturals des de la primera infància i que reivindica la necessitat de considerar la franja 0-6 com a cabdal en l’estimulació i el foment de les vocacions científiques.

  El Niu ocupa un espai permanent destinat als infants d’entre 0 i 6 anys, on es duen a terme la majoria d’accions i activitats. Situat al costat mateix del vestíbul del Museu, el Niu de Ciència presenta curiositats de la natura i materials suggeridors que tenen per objectiu provocar, de manera espontània, el sorgiment d’hipòtesis, idees, preguntes i dubtes, davant dels quals es poden prendre iniciatives diverses, que posaran en valor el procés d’investigació i el mètode científic.

  L’objectiu d’aquesta manera de fer és trencar amb la idea de preguntes de resposta única per anar introduint la metodologia científica i ajudar a compartir entre infants i adults una interacció positiva al voltant d’un objectiu comú: investigar la resposta a les preguntes que ens puguem plantejar.

  El Niu de Ciència forma part del programa d’inclusió del Museu.

  El Niu de Ciència Familiar

  Activitat de descoberta amb la família on els infants de 0 a 6 anys poden descobrir lliurement els materials naturals que trobaran al seu abast.

  L’infant, acompanyat d’una persona adulta tindrà a l’abast materials naturals suggeridors que tenen per objectiu provocar, de manera espontània, el sorgiment d’hipòtesis, idees, preguntes, dubtes…

  Horari:

  NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA. La inscripció cal fer-la al taulell de taquilles del museu el mateix dia. Cada sessió té una durada de 30 minuts.

  This slideshow requires JavaScript.

  El Niu Viu

  El NiuViu és un cicle anual d’activitats, emmarcat dins del Niu de Ciència, que es porta a terme les tardes dels tercers dissabte de mes (excepte juliol i agost).

  Les activitats busquen acostar-se a les ciències naturals des d’altres disciplines que ens permeten aproximar-nos-hi des de la llibertat, la creativitats i la interacció entre infants i persones adultes acompanyants. Per a la seva realització es compta amb professionals d’àmbits tant diversos com la pintura, el disseny, el circ, les fibres naturals, la dansa, la música, entre d’altres.

  Horaris:

  Cada activitat ofereix dues sessions.

  • 1r torn, a les 16.30 h
  • 2n torn, a les 18 h

  Preu: 2,50 € per infant (cada infant ha de venir acompanyat d’una persona adulta)

  Inscripció:  el període d’inscripció per comprar l’entrada es realitza a través de l’agenda d’activitats del Museu i comença 10 dies hàbils abans de la data de cada activitat.

  El Niu Escolar

  Dins del Niu de Ciència es desenvolupen diverses activitats escolars on els objectius, continguts i competències que es treballen s’adrecen a infants de 2 a 6 anys.

  Les activitats fomenten que els infants explorin de manera autònoma i on els sentits, la curiositat i les preguntes que els sorgeixen, els portin a iniciar camins de recerca sobre el món natural que els envolta.

  • Sents el bosc? Explora la natura amb els sentits. Per a grups de P2 a P5
  • La natura al nostre abast. Curiositats naturals que generen preguntes. Per a grups de P2 a P5 I 1r de primària
  • Tot canvia? Els cicles de la natura. Per a grups de P4, P5 i 1r de primària

  Podeu consultar les activitats del Niu de Ciència que realitzem en setmanes de programació especial a edunat.museuciencies.cat 

  El Niu Volant

  Per als infants d’escoles bressol disposem d’el Niu Volant, un contenidor transportable, amb tots els materials necessaris al seu interior per realitzar diferents propostes didàctiques a les aules de les escoles. Els equips docents de les escoles bressol disposen d’aquest material 4 setmanes i compten amb l’acompanyament i assessorament de l’equip educatiu del museu.

  El Niu formador: Com fem el Niu?

  Activitat dirigida a grups d’estudis universitaris o de cicle formatiu, equips docents d’escoles bressol o de cicle infantil en què donem a conèixer quina és la metodologia didàctica del Niu.

  Més informació: Com fem el Niu?