Alfonso és una persona que tracta de fugir dels peatges de la seva rica família. Viu al camp envoltat de les coses que realment necessita per sobreviure i lliurat al cultiu del seu hort. Tot canvia amb el naixement del seu estimat nét, un nen a qui tractarà d’apartar de tota aquesta necessitat de consumir i posseir coses que mai necessitarà.
«Un ram de cactus»està impregnada de realisme malenconiós; és una pel·lícula sobre actituds èpiques en el món d’avui, sobre dilemes moral quotidians, sobre com ser un heroi en la societat contemporània, sobre el difícil que és viure fora de la norma i l’alt preu que cal pagar per això.
Pablo Llorca. 2013. Espanya. VE. 94′
Lloc: sala Laya, Filmoteca de Catalunya, pl. Salvador Seguí, 1-9 (Barcelona).
Informació pràctica i reserves
Més informació
Organitza: Filmoteca de Catalunya, Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona (AAJBB) i Nat-Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Patrocina: BOMARZO · Garden Tours
Properes sessions V Cicle Cinema i Jardí “Paradís perdut”. Del 19 al 29 de març. Filmoteca de Catalunya (descarregueu-vos el programa):
Dissabte 30/03/2019, 21.30 h, sala Laya. «The Serpent’s Kiss (El petó de la serp)».
“Les plantes són essencials en la vida de les persones, la relació amb elles no és només fisiològica per la nostra alimentació, sinó que també hi ha un component de sensibilitat, emoció i estimació.”
Pere Vives, president de l’AAJBB.
“Si per a un tango vint anys no és res, per al nostre cicle de cinema i jardí, cinc anys ja ens sembla tot un rècord de longevitat. Tornem, doncs, amb la mirada febril, a errar entre les ombres del cinema, mentre que fora, la primavera comença a esclatar en lluminós esplendor.
El «Paradís perdut» d’aquest any torna a bussejar en els nostres recurrents tòpics sobre el jardí. Lloc de trinxera, com en un «ram de cactus», espai de plaer i de lúdic caos en el cas de «The Party», tauler de joc d’intrigues i de poder amb «The Serpent’s Kiss», paradís a construir i guaridor de les ferides de la vida amb «This Beautiful Fantastic», verger a conservar i protegir de la constant depredació de l’ésser humà que ens relata «Margaret Mee i la flor de la lluna» o geografies construïdes amb les personalíssimes fantasies de dos personatges tan llunyans i, alhora, tan pròxims en la seva forma de fer, com les que ens narren els documentals sobre les vides d’Edward James i de Josep Pujiula, en “Garrell”.
Traspasseu el llindar del jardí secret, on dins hi trobareu totes aquestes narracions, i alguna altra si la vostra curiositat s’endinsa més enllà de les tanques vegetals i del que és òbviament visible i possible.
Et in arcadio ego”
Ignacio Somovilla, organitzador i coordinador del Cicle.