Saltar al contingut
Activitats

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats

El Club dels llunàtics i llunàtiques

Tertúlia: Biodiversitat a Barcelona. A la ciutat?

Ponent: Margarita Parés i Rifà, cap del Programa de Biodiversitat de la Direcció d’Espais Verds i Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona.
Biòloga, especialista en ecologia urbana i biodiversitat, que exerceix la seva professió a l’Ajuntament de Barcelona des de 1986. Actualment coordina el desplegament del Pla del verd i de la biodiversitat. És coautora dels llibres “Ecologia d’una ciutat: Barcelona” (1985), “L’aigua a Barcelona” (1986) i “Barcelona 1985-1999. Ecologia d’una ciutat” (1999), de l’Ajuntament de Barcelona. És autora de “Guia de natura de Barcelona. Aproximació a la història natural de la ciutat” (2006), editat per l’Ajuntament de Barcelona i Lynx Edicions.

Els participants del Club podran visitar l’exposició Som Natura gratuïtament, de 18.30 a 19 h.

Moderador: Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista i assessor del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Lloc: interior de l’exposició Som Natura. Museu de Ciències Naturals de Barcelona, pl. Leonardo da Vinci, 4-5 (parc del Fòrum).

Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII), que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.

L’espai de l’exposició temporal, Som Natura, és l’escenari d’aquesta tertúlia oberta a tothom que ens proposa temes relacionats amb el món natural i la biodiversitat des de diverses perspectives i amb convidats d’excepció.

Els ponents convidats introduiran el tema de la sessió al llarg de 20 minuts i, a continuació, s’animarà les persones participants a adoptar el rol dels científics noucentistes. La tertúlia inclou el berenar.

El cicle del Club dels llunàtics i llunàtiques es realitza un dijous de cada mes. Aquestes activitats han estat programades per Jordi Serrallonga, arqueòleg, expedicionari i naturalista.

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Dijous 21 de març de 2019
Horari
De 19 a 20.30 h
Durada
1 hora i 30 minuts
Adreçat a
Adults
Tipus
Conferència-debat
Preu
Activitat gratuïta
Reserva d’entrades
Fes la teva reserva aquí
Observacions
És necessària la inscripció prèvia, via l'enllaç superior de "Reserva d'entrades" a l'activitat "Club dels llunàtics".
0

Newsletter del Museu

Altres activitats