- Lloc
- YouTube
- Dates
- Del dissabte 23 al diumenge 31 de maig de 2020
- Horari
- De 12 a 12.10 h
- Durada
- 10 minuts aproximadament (durada del vídeo)
- Adreçat a
- Famílies amb infants a partir de 5 anys
Petites històries, grans dones
#Museuacasa · Edició virtual d’aquest cicle que aplega diferents contes sobre grans dones de nou museus. Aquest Museu us presenta la història de Biruté Galdikas, especialitzada en primatologia i conservació d’orangutans.
YouTube Activitats Petites històries, grans dones
Nou museus coorganitzem aquest cicle virtual adreçat al públic familiar a través d’un vídeo-conte, on la figura protagonista és una dona relacionada amb el patrimoni de cada un dels museus. El Museu de Ciències Naturals de Barcelona presenta el conte de la vida de l’etòloga Biruté Galdikas, especialitzada en primatologia i conservació dels orangutans.
El cicle virtual abasta 9 vídeos de 9 museus que s’allotjaran a l’aplicació YouTube: Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Marítim de Barcelona, Museu Picasso, Museu del Disseny, Fundació Miró, Museu d’Història de Catalunya, Museu d’Esplugues i Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Mitjà: Canal de Youtube “Petites històries, grans dones”
Activitat programada dins del cicle #PetiteshistoriesGransdones
Programa del cicle:
A les 12h,
- 23 de maig, Museu Nacional d’Art de Catalunya: Colita, fotògrafa. Ha realitzat nombroses fotografies a artistes i cantans catalans de la nova cançó i és considerada una de les millors retratistes especialitzades en aquest gènere.
- 24 de maig, Museu Marítim de Barcelona: Anne Bonny, pirata del s. XVIII. Va atemorir moltes tripulacions al mar del Carib.
- 25 de maig, Museu del Disseny: Carolina Montagne, modista de finals s. XIX-principis del XX. Una de les modistes més prestigioses, a Catalunya, i pionera del comerç del vestit de luxe.
- 26 de maig, Museu Picasso: Gertrude Stein, escriptora i col·leccionista d’art modern
- 27 de maig, Fundació Miró: Nalini Malini, artista de la Índia, premi Joan Miró 2019.
- 28 de maig, Museu d’Esplugues de Llobregat: Angelina Alós, ceramista
- 29 de maig, Museu d’Arqueologia de Catalunya: Adela Ramon Lligué, arqueòloga
- 30 de maig, Museu de Ciències Naturals de Barcelona: Biruté Galdikas, etòloga especialitzada en primatologia i conservació de l’orangutan
- 31 de maig, Museu d’Història de Catalunya: Roser Rosés, “nena de Rússia” i col·laboradora del Museu. Va ser enviada a la URSS quan tenia 12 anys per allunyar-la de la Guerra Civil però hi va trobar les misèries de l’exili i la duresa de la II Guerra Mundial.
Altres activitats
- Des de 15-12-2024
- Fins a 15-12-2024