Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuMuseu de Ciències Naturals de Barcelona Estem preparats!

Estem preparats!

9 setembre 2020

Encetem aquest curs amb moltes ganes de compartir amb tots vosaltres  un munt d’activitats que us hem preparat.

Tornen els Clubs dels Llunàtics i Llunàtiques en  un format mixt, presencial i on line. Jocs de pistes  per a tota la família a l’exposició temporal Micos (al Fòrum)  i també al Jardí Botànic. Visites autoguiades i per als més petits les activitats al Niu de Ciència.També celebrarem la Mercè i la Nit dels Museus, entre d’altres activitats.

A l’octubre el Jardí Botànic presenta una  nova exposició on les protagonistes seran les abelles i al gener al Museu (al Fòrum) es podrà visitar l’exposició Bebès Animals, l’única exposició que s’ha fet fins ara pensada per a nens de 0 a 7 anys i que no us la podreu perdre.

I per acabar,  al web Edunat trobareu totes les activitats educatives amb noves propostes que permetran  donar continuïtat al treball escola-museu i adaptades a la situació de la Covid-19.

Us hi esperem!

Per avançar-vos la informació tot seguit us deixem un llistat de les que podreu trobar també a la nostra Agenda d’activitats:

Activitats

Un Niu d’històries

Quins relats s’amaguen darrera dels materials naturals? Us proposem crear històries a partir de diversos elements del mar i del bosc. Deixem volar la imaginació? Infants de 2 a 6 anys. Al Museu del parc del Fòrum, dissabtes, diumenges i festius, en tres torns: 11.30 h / 12.15 h / 13 h i a les 10.45 a partir del 3 d’octubre..

Més informació

Niu Viu

Tornen els Nius temàtics dels dissabtes, a les 16.30h i a les 18h:

Jugatecaambiental

Al Jardí Botànic Històric hi trobareu un punt d’informació, un espai d’activitat lliure i també de dirigida, destinat al públic familiar per passar un matí engrescador i, alhora, conèixer l’hort  de la masia i el món de les plantes. Hi trobareu un espai de joc per divertir-se i explorar, tallers guiats per educadors/es i itineraris guiats. Els diumenges, dels mesos de març a juny i, els dissabtes i diumenges, de setembre a octubre.

 

Mës informació

Bongo Llibertat!

Si visiteu el Museu de Ciències Naturals de Barcelona podeu participar en un joc de pistes amb les quals haureu de trobar el codi d’un cadenat amb què uns caçadors furtius han empresonat en Bongo. Disponible en català, castellà i anglès. Cal dispositiu mòbil.

Més informació

Em roda el cap!

Si preferiu visitar el Jardí Botànic de Barcelona també hi trobareu un joc de pistes. Heu d’esbrinar quina de les vuit plantes que ha picotejat la merla li ha provocat força malestar. Disponible en català, castellà i anglès. Cal dispositiu mòbil.

Més informació

Visita guiada al  Terrat Viu

Reserveu la vostra visita guiada a la nova coberta verda de la ciutat. Un itinerari de 35 minuts per 7.100 m2 de flora distribuïda en tres prats i tres llacunes silvestres. Horari:

  • Del 12 de setembre al 24 d’octubre: 16.45h, 17.30h, 18.15h i 19h.
  • A partir del 31 d’octubre: 16h, 16.45h, 17.30h i 18.15h

Més informació

Descoberta de la flora mediterrània d’arreu del món

Tornen les visites guiades de la mà dels Amics del Jardí Botànic de Barcelona. Dissabtes i diumenges de 12 a 13.30h.

Més informació

La màgia dels sots de la Foixarda

Un recorregut guiat  pels Amics del Jardí Botànic per conèixer la història i la vegetació de l’antic jardí botànic de Barcelona. Primers diumenges de mes, de 12 a 13.30h.

Mës informació

Curtmetratges sobre cistelleria

Tres films sobre l’ofici artesà de la cistelleria, la fabricació manual d’objectes amb matèries primeres vegetals, emmarcats dins de la 10a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic. Dijous 8 d’octubre.

Més informació

14è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans

Tornen les activitats organitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

El Calendari de les activitats programades del Cicle ha sofert nombroses modificacions a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Podeu fer la consulta actualitzada al següent enllaç: Consulta actualitzada de totes les activitats del Cicle.

Una programació plena d’activitats i propostes ben diverses per conèixer i gaudir dels espais metropolitans. Hi trobareu tallers, visites guiades, itineraris de natura, jocs en família i jornades participatives, entre d’altres, que us descobriran els valors dels parcs, les platges i els rius metropolitans.

Exposicions

Exposició Micos. Una història de primats

Descobreix el nostre parentiu amb els altres primats, des dels grans goril·les als diminuts lèmurs ratolí, en la mostra més completa feta mai sobre els nostres avantpassats propers, amb 60 espècimens naturalitzats, interactius, pel·lícules, models i, també fotografies, com la mostra de Montserrat Pallàs que precedeix la sala expositiva.

Més informació

Outbreak. Epidèmies en un món connectat

Exposició itinerant de l’Smithsonian National Museum of Natural History (Washington DC) que ens explica les pandèmies des d’una perspectiva històrica. Gratuïta.

Més informació

Mediterrànies del món

L’exposició viva del Jardí us embarca per un viatge per  les mediterrànies del món: Califòrnia, Xile, Sud-àfrica, Austràlia i la conca mediterrània. També hi trobareu una zona dedicada a la flora subtropical de les illes Canàries

Més informació

Exposició de Bonsai

Descobreix com la mostra del Jardí de Bonsai van canviant segons les estacions del’any.

Més informació

Exposició permanent Planeta Vida

Assistireu al relat de la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta fins a arribar a les col·leccions del Museu, travessant entre “illes” de temàtiques monogràfiques de les ciències naturals.

Més informació