VIa Trobada sobre invertebrats en les zones humides
La jornada consistirà en una sessió de ponències, de 10 a 14 h, a la sala d’actes del Mas del Director (Centre d’informació de la Reserva Natural de Sebes), ubicada a Flix (Ribera d’Ebre, Tarragona).
A continuació, dinar (a concretar el restaurant), amb les despeses a càrrec de cada assistent. Es prega que, abans del 20 del maig, les persones interessades en fer aquest dinar així ho indiquin en l’adreça electrònica perejosep@reservanaturalsebes.org.
Seguidament, s’oferirà la possibilitat de visitar la zona de la Reserva Natural.
Les persones que vulguin presentar comunicacions científiques, en el decurs de la trobada, hauran de proporcionar: el títol de la comunicació i un breu resum de la mateixa (màxim 10 línies). S’ha d’enviar aquesta informació, abans del 15 de maig, a l’adreça electrònica jjoaquin.perez@xij.gencat.net, del coordinador de la Trobada, Josep Joaquim Perez De Gregorio,
Els assistents no participants a la sessió de ponències del matí (acompanyants, etc.) podran visitar igualment la zona de Reserva Natural al matí o fer una visita a la població de Flix (Castell nou, refugis de la guerra civil…).
Activitat complementària a la VIa Trobada: visita guiada a la Reserva Natural de fauna salvatge de Sebes i meandre de Flix
Coneixerem la tasca del Grup de Natura Freixe que ha convertit la Reserva Natural de Sebes en un referent de la implicació de les entitats locals en la gestió d’espais naturals.
Des del Mas del Director, travessant la passera de fusta que s’endinsa pel bosc de ribera, viurem el contrast entre les brolles de l’espai horitzontal i la linealitat de l’arbreda. Des de l’observatori enlairat, al Mas de les Cigonyes, observarem la població nidificant de cigonyes i la
recuperació d’herbassars inundables amb la pastura de cavalls de la Camarga. A Mas Pitoria, on s’hi ha ubicat el Centre d’Interpretació Museu del Camí de Sirga, entendrem com la conservació de la natura va també acompanyada de la recuperació dels sabers lligats a l’ús del riu de llaüters i calafats.
De tornada al Mas del Director i amb vehicle particular, pujarem fins a la part elevada del meandre per veure la panoràmica de la plana al·luvial. Contemplarem, a l’hora baixa de la tarda, un espai dinàmic i divers conseqüència de la dinàmica, històricament malmesa, de l’Ebre.
A càrrec de Pere-Josep Jiménez, director de la Reserva Natural de Sebes.
Punt de trobada: Mas del Director (Centre d’informació de la Reserva Natural de Sebes, Flix).
Horaris: de 16.30 a 19.30 h
Edats recomanades: a partir de 10 anys. Els menors han d’anar acompanyats d’un adult.
Dificultat: la major part de l’itinerari transcorre per un camí planer i amb baix nivell de dificultat però cal vehicle propi per desplaçar-se del Mas del Director a la panoràmica del meandre.
Organitza: AAMCNB (Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona), Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes-Grup de Natura Freixe.
Col·labora: la Societat Catalana de Lepidopterologia i l’Ajuntament de Flix
Els Amics del Museu participem a la Setmana de la Natura amb sortides guiades a dos espais naturals per conèixer, de la mà dels seus protagonistes, les feines de recerca, gestió i conservació naturalistes que s’hi duen a terme.
L’altra proposta: 04/06/2016, Projecte Biodiversitat Insecta Collserola