Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Natusfera: plataforma de seguiment de la biodiversitat

L’aplicació que facilita la participació en l’estudi de la biodiversitat pels col·lectius sense coneixements tecnològics ni científics.

Institut Botànic de Barcelona Activitats Natusfera: plataforma de seguiment de la biodiversitat

Lloc
Institut Botànic de Barcelona
Dates
Dimecres 4 d'octubre de 2017
Horari
A les 12 h
Durada
40 minuts aproximadament, seguit d'un torn de preguntes i comentaris
Adreçat a
Experts
Tipus
Seminari
Preu
Activitat gratuïta
Informació i reserves
Demaneu Informació o proposeu nous temes per als seminaris a l'a/e dmunizpe@gmail.com

Títol del seminari: Natusfera, una plataforma de ciència ciutadana per al seguiment de la biodiversitat

Resum:

Natusfera és una plataforma de ciència ciutadana inspirada en la plataforma iNaturalist. Un dels principals objectius d’aquesta nova plataforma és facilitar la participació de qualsevol col·lectiu interessat a col·laborar en el seguiment de la biodiversitat, independentment de la mida del col·lectiu i de les capacitats dels seus membres. Per fer-ho, el desenvolupament de Natusfera ha estat concebut per trencar tres barreres potencials principals:

  • Barreres tecnològiques: els col·lectius no necessitaran tenir experiència en TIC al grup per executar l’aplicació i adaptar-la al seu interès particular.
  • Barreres de coneixement: poden començar a participar fins i tot si no tenen experiència per identificar les pròpies observacions.
  • Barreres lingüístiques: els usuaris poden triar lliurement l’idioma per participar i intercanviar informació a Natusfera. Actualment, la plataforma està disponible en 5 idiomes: anglès, espanyol, català, gallec i basc.

Natusfera s’ha designat pel node espanyol de la Global Biodiversity Information Facility (GBIF) com la seva plataforma ciutadana. Actualment, tres institucions col·laboren en el desenvolupament de la plataforma: el Real Jardín Botánico de Madrid (RJB-CSIC) com a node espanyol del GBIF, el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF-UAB) i l’Institut del Mar (ICM-CSIC).

Ponent:  Dr. Jaume Piera (Institut de Ciències del Mar ICM-CSIC).

Idioma vehicular: català

Lloc: Sala Salvador, Institut Botànic de Barcelona.

Organitza: Institut Botànic de Barcelona

Altres activitats

  • Des de 15-12-2024
  • Fins a 15-12-2024