Tertúlia El llegat de Félix. Activisme medi ambiental ahir i avui

Odile Rodríguez de la Fuente duu el cognom del seu pare; el naturalista, la persona, el conservacionista i la veu que tothom recorda tan sols pronunciant, escrivint o, fins i tot, cantant un nom: Félix… l’amic Félix. Però, Odile, la filla petita que va saltar en els braços de Félix Rodríguez de la Fuente, que va descobrir els llampants colors de l’abellarol o la carícia del llop junt al seu pare, ara és una jove gran dona que brilla amb llum pròpia.
Ha recollit el llegat del seu pare amb respecte, però també amb saviesa, determinació i mà ferma. Va prendre el testimoni que en Félix va deixar quan totes i tots —i especialment ella i la seva família— van perdre un pare, un guia i un pioner en l’estudi, la protecció i la divulgació de la natura, tant la més propera com la d’altres continents, com Àfrica o Amèrica.
Odile, la camarada científica, l’amiga amb la que no dubtaré mai en embarcar-me rumb a qualsevol racó del nostre bell planeta, havia de ser la primera en obrir el nou cicle que el Club dels Llunàtics i Llunàtiques del Museu de Ciències Naturals de Barcelona dedicat a la temàtica de la nostra exposició temporal al Fòrum: “Animals Invisibles. Mite, vida, extinció i desextinció”.
La situació actual de la biodiversitat és molt preocupant, i és lògic o fàcil caure en el discurs catastrofista, derrotista. Però la llum de fars de dones com l’Odile ens pot aportar solucions i esperança, sempre que les escoltem. Nosaltres, llunàtiques i llunàtics, així ho farem.
Jordi Serrallonga
Ponent:

Odile Rodríguez de la Fuente, biòloga, divulgadora científica i conferenciant de sostenibilitat i medi ambient.

Moderador: Jordi Serrallonga
Arqueòleg, naturalista, explorador, escriptor i col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona…, en definitiva, i amb les seves pròpies paraules “un primat domesticat per la cultura i un apassionat de la ciència”.
Lloc: Museu de Ciències Naturals de Barcelona, pl. Leonardo da Vinci, 4-5, parc del Fòrum
Observacions:
. Teniu la possibilitat de visitar l’exposició Animals invisibles prèviament a l’inici de la sessió.
. Us preguem que arribeu amb 10 minuts d’antelació al començament de la tertúlia.
. La sessió no serà enregistrada ni posteriorment publicada al nostre canal natTV.
Aquesta activitat vol recuperar la tradició del “Club dels llunàtics”, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella, i que prenia com a inspiració la idea de la Societat lunar de Birmingham (s. XVIII) que es reunia en nit de lluna plena per “il·luminar la ment dels homes”.
El cicle del Club es fa, habitualment, el tercer dijous de cada mes.