#ConversesNat: Un món desigual. L’aigua potable a Àfrica i Àsia
La manca d’accés a l’aigua potable és un problema que afecta un terç de la població mundial. Més de 2.000 milions de persones no poden dur a terme un gest, per nosaltres tan bàsic i quotidià, com és obrir una aixeta i que en ragi l’aigua necessària pel dia a dia. Amb aquesta sessió de ConversesNat ens proposem conèixer realitats que ens són llunyanes i prendre’n consciència.
És evident que, davant la manca de recursos, l’instint de supervivència i la capacitat d’adaptació es potencien. Ara bé, aquest és un problema greu i persistent que necessita resposta. Quines són les solucions que s’estan aplicant actualment? La ciència i la tecnologia estan ajudant a millorar la situació? És factible garantir l’aigua potable arreu del món?
Per a donar resposta a aquests i d’altres preguntes, hem convidat a Xavier Aldekoa i Maribel Izcue, cofundadors de la Revista 5W, periodistes de professió i viatgers per vocació. Amb ells ens traslladarem a països llunyans que pateixen aquesta realitat i coneixerem la realitat de l’aigua potable a algunes regions de l’Àfrica i l’Àsia.
Aquesta sessió de ConversesNat aborda un dels principals eixos de l’exposició temporal Aigua, una exposició sense filtre, que us convidem a visitar de manera anticipada.
Imatge de l’exposició Aigua, una exposició sense filtre
Ponent:
Xavier Aldekoa, reporter especialitzat en Àfrica i cofundador de la Revista 5W.
Conductora:
Maribel Izcue, periodista, cofundadora i redactora en cap de la Revista 5W.
___________________
Lloc: Sala Margalef del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (parc del Fòrum, pl. Leonardo da Vinci, 4-5).
Observacions:
. Es permetrà l’accés a la sala a partir de les 18.15 h
. La sessió serà enregistrada i es podrà visualitzar, més endavant, al nostre canal natTV
Propera sessió:
Un recorregut per la vida i obra de Francis Hallé
Dijous 7 de novembre de 2024, de 19.30 a 20 h
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Sessió dedicada al cèlebre biòleg i botànic francès narrat pel propi Francis Hallé, amb la conducció d’Ana Fraga Ríos, jardinera, arborista i traductora.