Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Cinema a la fresca.The Gardener

Projeccció del documental The Gardener, que farà de cloenda de la programació del X Cicle Cinema I Jardí Paradís Perdut. Prèviament, podeu visitar el Jardí Botànic Històric.

Jardí Botànic Històric Activitats Cinema a la fresca.The Gardener

Lloc
Jardí Botànic Històric
Dates
Diumenge 30 de juny de 2024
Horari
De 21.45 a 23.30 h
Durada
90 minuts
Adreçat a
Adults
Tipus
Art escènica, Cinema
Preu
Activitat gratuïta
Reserva d’entrades
Fes la teva reserva aquí
Observacions
Cal inscripció prèvia a l'enllaç superior de "Reserva d'entrades".
Aforament limitat.

“Paradís perdut”, el cicle de cinema i jardí, està de celebració! La iniciativa, fruit de la col·laboració entre la Filmoteca de Catalunya i l’Associació d’Amics del Jardí Botànic, arriba a la seva desena edició i programa, entre el 25 i el 30 de juny, la projecció de diverses pel·lícules i documentals amb un denominador comú: el retrat que el cinema fa dels jardins.

El Jardí Botànic Històric acollirà la cloenda del cicle d’enguany. Diumenge 30 de juny, a les 21.45 hores, s’emetrà el preciós i desconegut documental canadenc The Gardener. El jardí privat Les Quatre Vents, obra de l’empresari i jardiner Francis Cabot, és el protagonista indiscutible de la cinta, i les seves espectaculars imatges esdevenen font d’inspiració a qualsevol que les observi.

Des del Museu us convidem a contemplar un fastuós jardí del Quebec des d’un escenari d’excepció: el Jardí Botànic Històric, un autèntic tresor natural barceloní, un espai recòndit que va tenir com a principal impulsor el botànic Pius Font i Quer. La seva voluntat i esforç van possibilitar inaugurar-lo el 1941 amb plantes endèmiques i singulars, obtingudes principalment a la Península Ibèrica, a les Illes Balears i al Marroc.

Projecció del documental The Gardener de Sébastien Chabot.

Sipnosi:

Aquesta pel·lícula reflexiona sobre el significat de la jardineria i el seu impacte en les nostres vides. Poc abans de morir als 86 anys, l’influent jardiner Frank Cabot explica la seva recerca personal de la perfecció a Les Quatre Vents, el seu jardí d’estil anglès de vint hectàrees i finca d’estiu que es va obrir a un equip de filmació per primera vegada a la història.

Situat entre els turons del comtat de Charlevoix al Quebec, Les Quatre Vents s’ha convertit en un dels jardins privats més importants del món. Creat al llarg de 75 anys i tres generacions, és un lloc encantat de bellesa i sorpresa, una obra mestra del segle XX. A través de les paraules de Cabot i la seva família, i amb la participació d’experts en jardineria i escriptors, la pel·lícula repassa la història personal d’aquest home extraordinari i la filosofia artística que va donar lloc a un dels jardins més bonics del món.

Fitxa tècnica
Títol original: The Gardener
Versió: VOS (versió original subtitulada en anglès)
Gènere: documental
Any: 2016
Duració: 88 minuts
País: Canadà
Direcció: Sébastien Chabot
Guió: Sébastien Chabot
Repartiment: intervencions de Francis Cabot, Anne Cabot, Adrienne Clarkson, Colin Cabot, Raynard Bergeron
Música: Luc St. Pierre
Fotografia: Sébastien Chabot, Geneviève Ringuet
Companyia: Reflektor Films

Lloc: Jardí Botànic Històric, avinguda dels Muntanyans, s/n, darrere l’aparcament del MNAC.

Observacions:
. Us recomanem arribar amb suficient antelació (el Jardí obrirà portes a les 20.30 h) i descobrir aquest espai tan especial.
. Podeu dur menjar de casa i una flassada per fer pícnic durant la projecció, que es farà a la zona del prat, al sot de la Masia.

Cicle comissariat per Ignacio Somovilla

Més informació: https://www.filmoteca.cat/web/es/node/51310

Organitzen:

Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona

Filmoteca de Catalunya

Jardí Botànic de Barcelona · MCNB

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Dins del X Cicle Cinema i Jardí Paradís Perdut (del 25 al 30 de juny de 2024)

Altres activitats

  • Des de 25-06-2024
  • Fins a 25-06-2024