Farem una de les peces més representatives de la cistelleria tradicional catalana, coneguda ara com a “cistella de bolets”, tot i que tradicionalment s’havia fet seervir per molts altres usos.
És una cistella ovalada, amb una base de “cul de queixal”, remolí tradicional i teixit de vímet amb pell i canya. Té una vora característica d’aquest tipus de cistelleria: la vora cargolada de tres ramals.
Durant aquest curs, també volem començar a ensenyar-vos com utilitzar la canya (Arundo donax), un material molt abundant al nostre entorn i que s’ha fet servir moltíssim en combinació amb el vímet per les cistelles tradicionals. Les canyes són flexibles, lleugeres i resistents, el que les fa ideals per al seu ús per a teixir cistells.
Professora: Mònica Guilera
Observacions:
. Es demana experiència prèvia en cistelleria amb vímet.
. Cal que porteu el dinar pel dissabte dia 11 de març
Lloc: Aula Gaia del Jardí Botànic de Barcelona.
Organitza: Associació Catalana de Cistellaires