Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Plantejar bones preguntes: motor d’aprenentatge

Neus Sanmartí, reconeguda docent experta en didàctica de les ciències, ens parlarà de la necessitat de plantejar bones preguntes. N’aprendrem a fer i a facilitar que els infants també se’n plantegin.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats Plantejar bones preguntes: motor d’aprenentatge

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Dijous 26 de gener de 2023
Horari
De 17 a 18.30 h
Durada
1 hora i 30 minuts
Adreçat a
Públic general
Tipus
Conferència-debat, streaming
Preu
Activitat gratuïta
Reserva d’entrades
Fes la teva reserva aquí
Observacions
Cal inscripció prèvia a l'enllaç de "Reserva d'entrades" superior.

Xerrada centrada en la necessitat de plantejar bones preguntes en l’aprenentatge de les ciències. Les bones preguntes, aquelles que són investigables i que permeten iniciar processos d’investigació, generen més interrogants (més preguntes) i afavoreixen, per tant, la curiositat i el coneixement. En aquesta sessió, aprendrem a fer bones preguntes, així com a facilitar que els infants també se’n plantegin.

Ponent:

Neus Sanmartí, reconeguda docent experta en didàctica de les ciències.

Nascuda a Barcelona (1943), és professora emèrita del Departament de Didàctica de les Matemàtica i les Ciències Experimentals de la Universitat Autònoma de Barcelona i química de formació (Doctora en Ciències Químiques). L’any 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya com a referent de la didàctica de les ciències a Catalunya en els àmbits de l’educació infantil, primària i secundària, a més de la formació del professorat. Al llarg de la seva carrera professional s’ha convertit en una experta especialment en la recerca sobre l’avaluació i sobre el paper del llenguatge i les preguntes en relació amb l’aprenentatge de les ciències, treballant en la formació continuada del professorat i connectant-la sempre de manera molt didàctica i directa amb la realitat de l’aula.

Autora i coautora d’infinitat d’articles i llibres i directora de tesis sobre la didàctica de les ciències, les seves publicacions sobrepassen els 200 títols, tots i cadascun dels quals aporten una visió enriquidora sobre la pràctica de l’ensenyament de les ciències. És també una conferenciant generosa compartint la seva expertesa, propera i motivadora, de manera que sempre resulta un plaer escoltar-la.

Lloc: Sala Margalef del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Observacions: la conferència també s’emetrà per streaming al canal YouTube del CRP Sant Martí.

Organitzen: Centre de Recursos Pedagògics de Sant Martí i Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Altres activitats