Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Un dibuix és una línia que passeja

La Fundació Joan Miró, en col·laboració amb el Museu, ofereix un curs que permet explorar la tècnica des de tres perspectives vehiculades per tres artistes les obres de les quals parteixen d’una observació diversa de la realitat: Marta Chirino, Gemma París i Katerin Carballares.

Fundació Joan Miró & Jardí Botànic de Barcelona Activitats Un dibuix és una línia que passeja

Lloc
Fundació Joan Miró & Jardí Botànic de Barcelona
Dates
Dissabtes 26 de novembre de 2022 i, 21 de gener i 11 de febrer de 2023,
Horari
De 10 a 13 h:
. 26 de novembre, amb Marta Chirino, a la Fundació Joan Miró
. 21 de gener, amb Gemma París, a la Fundació Joan Miró
. 11 de febrer, amb Katerin Carballares, al Jardí Botànic de Barcelona
Durada
3 hores cada sessió
Adreçat a
Públic general
Tipus
Curs
Preu
18 € per sessió, per al públic general / 9 € per sessió, per als Amics de la Fundació Joan Miró i per als socis i sòcies de l'Associació d'Amics del Jardí Botànic de Barcelona
Reserva d’entrades
Fes la teva reserva aquí
Observacions
Cal reserva prèvia a l'enllaç superior de "Reserva d'entrades"

En moltes de les obres de Paul Klee, el dibuix és més que un recurs gràfic: té entitat pròpia, és un vehicle habitual per a la reflexió. L’exposició Paul Klee i els secrets de la natura ofereix l’oportunitat de descobrir la varietat estilística de l’artista suís utilitzant aquesta tècnica: des d’una observació descriptiva i minuciosa de la realitat aplicada a la botànica o a l’anatomia fins a traçats geomètrics modulars, línies fines i orgàniques i dibuix de masses o de punts, passant per traços gruixuts i contundents.

Aquest curs permet explorar la tècnica des de tres perspectives vehiculades per tres artistes les obres de les quals parteixen d’una observació diversa de la realitat: Marta Chirino, Gemma París i Katerin Carballares.

Marta Chirino és llicenciada en Ciències Biològiques per la UAM, i ha completat la seva formació amb cursos a la Facultat de Belles Arts de Madrid i en diferents acadèmies de dibuix. Des del 1998, és artista botànica membre de la Society of Botanical Artists.

Gemma París és doctora en Belles Arts per la UB. La seva pràctica se situa en la recerca per mitjà del dibuix com a construcció de pensament i com a estratègia per redissenyar una relació sensible amb l’entorn.

Katerin Carballares és il·lustradora, artista visual i escriptora. Mitjançant línies espontànies i un ús expressiu del color, explora els casos íntims i ordinaris de les experiències i les emocions humanes. Concep els seus retrats i escenes «en directe» com a records artístics o d’esdeveniments.

Lloc: les dues primeres sessions tindran lloc a la Fundació Joan Miró i la darrera al Jardí Botànic de Barcelona.

Més informació: web Fundació Joan Miró

Organitza: Fundació Joan Miró

Col·laboren: Jardí Botànic de Barcelona – Museu de Ciències Naturals de Barcelona

 

Altres activitats

  • Des de 05-12-2023
  • Fins a 05-12-2023