Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Biomarató de primavera

Participa en la “II Biomarató de Flora”, i col·labora amb la investigació científica, amb el registre de cites de presència de plantes en l’aplicació iNaturalist, per a un litoral lliure de plantes invasores.

Lloret de Mar Activitats Biomarató de primavera

Lloc
Lloret de Mar
Dates
Diumenge 22 de maig de 2022
Horari
De 10 a 14 h
Durada
4 hores
Adreçat a
Públic general
Tipus
Jornada participativa
Preu
Activitat gratuïta
Informació i reserves
info.lifemedcliffs@csic.es
Observacions
Cal inscripció prèvia.

La Biomarató consisteix en una cerca d’espècies, en aquest cas, vegetals, voluntària i individual, que posteriorment seran identificades amb l’ajuda i assessorament d’altres aficionats i experts. Es tracta d’un esdeveniment de ciència ciutadana on l’objectiu és “capturar” amb una càmera (com la del telèfon) tantes espècies com sigui possible durant un període de temps.

I com es participa en aquesta Biomarató?
És molt senzill. Mitjançant el registre a l’aplicació iNaturalist cada usuari pot penjar fotos dels vegetals que observi, vincular-les al projecte de la Biomarató o al subprojecte territorial corresponent (en el nostre cas, Catalunya) i fer-les disponibles per a altres usuaris. Sense necessitat de saber inicialment de quina planta es tracta, aquells usuaris amb més experiència proposaran de forma participativa la identitat de l’espècie de cada fotografia. Pots veure més informació sobre l’ús de l’aplicació i mantenir-te informat a les xarxes socials de la Biomarató (Twitter i Instagram).

Les observacions que es registrin i de les quals se’n confirmi la seva identitat, es penjaran a una xarxa de dades mundial d’ús lliure (GBIF). Aquestes dades seran d’utilitat en recerques científiques, que ajudaran al registre d’espècies rares, a entendre millor els hàbitats dels vegetals o a esbrinar com poden respondre al canvi climàtic.

Registre les teves cites de presència de plantes amb l’aplicació iNaturalist, per col·laborar amb la investigació científica i aconseguir a un litoral lliure de plantes invasores. Formant part d’una Biomarató tothom es converteix en científic!

La II Biomarató de Flora de l’Estat està organitzada per la Societat Espanyola de Botànica (SEBOT).

Activitat emmarcada en el projecte LIFEMedCliffs.

Organitza: Institut Botànic de Barcelona

Altres activitats

  • Des de 25-04-2024
  • Fins a 25-04-2024