Paula Bruna ens presenta aquest projecte que reflecteix els estralls de la globalització sobre els ecosistemes així com el binarisme i antropocentrisme dominants. Idioma vehicular: castella. Programació del Traveling Plant
Cal reserva prèvia a l'enllaç anterior de "Reserva d'entrades".
Paula Bruna presenta aquest projecte que reflecteix els estralls de la nostra globalització sobre els ecosistemes, així com el marcat binarisme i antropocentrisme que caracteritza el pensament occidental:
Cruel de Tucumán
El Jazmín de Tucumán es una planta nativa de América del Sur. Su hábitat, un tipo de bosque en degradación y regresión por la acción humana, es objeto de protección. Además, su cultivo está recomendado por atraer a la mariposa monarca.
La Planta Cruel es una planta invasora muy agresiva en el sur de Europa y países como Sudáfrica o Australia. Ahoga al arbolado de bosques y cultivos, por lo que es objeto de erradicación y está prohibida su introducción en el medio natural, su transporte y comercio.
El Jazmín de Tucumán y la Planta Cruel son la misma especie (Araujia sericifera). La dualidad de su relato, al estilo Dr. Jekyll y Mr. Hyde, inspira Cruel de Tucumán, una instalación performativa en torno a estas dos identidades radicalmente opuestas depositadas en una misma especie. Dos relatos enfrentados que reflejan los estragos de nuestra globalización en los ecosistemas, así como el marcado binarismo y antropocentrismo que caracteriza el pensamiento occidental.
Paula Bruna Artista llicenciada en Ciències Ambientals, Phd en Belles Arts amb una tesi en arts i ecologia política. La seva pràctica pren com a referència conceptes d’ecologia, d’economia ecològica i les teories sobre la sostenibilitat forta i el decreixement. Incideix en la interacció entre la nostra societat i el sistema ecològic on se situa.
Dins de la programació de The Traveling Plant. Noves obres d’art i esdeveniments es duran a terme en diferents moments i llocs del món sota la direcció d’una xarxa de diverses organitzacions i curadores. Aquest projecte té com a objectiu evitar l’antropomorfisme i l’antropocentrisme presentant el punt de ser i del punt de vista de la planta sobre ella i el seu entorn.
Ciència en joc! Podem aprendre ciències naturals tot jugant a jocs de taula? A càrrec de Ferran Renalias, llicenciat en Matemàtiques i premi Tabula 2022. Amb la conducció de Jordi Serrallonga.
Espai d’experimentació i descoberta per a infants de fins a 6 anys on, de manera lúdica, posaran en marxa el procés d’investigació sobre les curiositats de la natura. Programació de Nadal.
Viatge per la vegetació mediterrània del món, representada al Jardí Botànic, de la mà de guies experts de l’Associació d’Amics del Jardí Botànic de Barcelona.
Un laboratori de paraules, textures i formes on, amb la inspiració d’un seguit d’estímuls sensorials, tindrem l’oportunitat i les eines per elaborar un poema visual. Programació de Nadal.
Paleontologia i arqueologia: dues visions per entendre el passat. A càrrec de Vicent Vicedo, paleontòleg del Museu. Amb la conducció de Jordi Serrallonga.
Iniciem un nou cicle de les activitats als parcs, platges i rius metropolitans. Vine a conèixer la programació d’enguany i participa en les nostres activitats. Jornada de portes obertes.