Saltar al contingut
Activitats

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats

Visita de la mà de la conservadora

El llibre màgic de les flors

A partir dels herbaris de la col·lecció del Museu, ens introduirem en la feina de premsat, muntatge, etiquetatge i conservació dels plecs que es fa a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB).

El conjunt dels herbaris de l’IBB és una de les col·leccions de plantes seques més importants de les que podem trobar actualment. Té el seu origen en el Museu de Ciències Naturals i d’Arqueologia (1882). El seu fons (uns 800.000 exemplars) ha estat referència de publicacions de flora de la península ibèrica, de la Mediterrània occidental i del Marroc. Hi trobem, en aquesta col·lecció, des d’herbaris històrics, com els de la família Salvador, fins a herbaris d’algues i fongs.

A càrrec de Neus Ibáñez, conservadora i cap del departament de l’Herbari de l’Institut Botànic de Barcelona.

Aquest recorregut s’emmarca dins del cicle de Visites temàtiques a l’exposició de referència Planeta Vidaon un conservador/a de l’àrea científica del Museu explica quin és el patrimoni i la feina que hi ha darrere de les vitrines.

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Diumenge 17 de maig de 2020
Horari
De 12 a 13 h
Durada
1 hora
Adreçat a
Públic familiar (infants a partir de 10 anys)
Tipus
Itinerari guiat
Preu
Gratuït, amb el preu de l'entrada a l'exposició "Planeta Vida"
Activitat cancel·lada
Observacions
Aforament: 20 persones. Cal reserva prèvia.

Aquesta activitat ha estat cancel·lada seguint les mesures establertes per les autoritats sanitàries per a la contenció de la COVID-19.
0

Newsletter del Museu

Altres activitats