L’Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (AAMCNB) ha digitalitzat el documental “Historia de un Mundo Perdido: Paleontología Española”, que es custodia al Centre de Documentació del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB).
Aquesta filmació mostra la tasca paleontològica del Museu de Sabadelll que durant la dècada dels anys cinquanta del segle passat va agafar importànica, gràcies a la tasca de Miquel Crusafont, un dels científics contemporanis catalans més reconeguts a nivell internacional. Ell i els seus col·laboradors van dedicar-se a excavar en els jaciments paleontològics de la conca del Vallès-Penedès, entre d’altres indrets.
La projecció pública anirà seguida d’uns fragments d'”El Mundo Perdido” (Harry O. Hoyt, 1925), narra l’expedició del professor Challenger a la recerca d’animals prehistòrics fabulosos. Crusafont i Challenger -realitat i ficció- són la prova de la passió i l’interès que desperta la recerca del passat de la Terra, la Vida i la Humanitat.
Organitza: AAMCNB (Associació d’Amics del Museu de Ciències Naturals de Barcelona) i Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Més informació
Imatge de “The Lost World” (1925)
Programa:
19 h – Benvinguda, a càrrec de Cristòfol Jordà, president de l’AAMCNB
19.10 h – Del Professor Challenger al Dr. Miquel Crusafont: a la recerca del Món Perdut, a càrrec de Jordi Serrallonga, arqueòleg, naturalista, explorador i productor científic. Assessor del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i professor de la UOC.
19.30 h – Projecció del documental, realitzat sota la supervisió científica del Dr. Miquel Crusafont, i digitalitzat per l’AAMCNB: “La Historia de un Mundo Perdido: Paleontología Española” (Ramon Sanahuja, 1951).
19.45 h – Pausa.
20 h – Projecció d’un fragment de la pel·lícula basa en la novel·la de Sir Arthur Conan Doyle: “The Lost World (El Món Perdut)”, (Harry O. Hoyt, 1925).
20.30 h – Fi de l’acte.