- Lloc
- YouTube
- Dates
- Del 8 al 16 de març de 2021, a les 18 h
- Horari
- Dilluns 8, Mara Dierssen
- Dimarts 9, Barbaformosa
- Dimecres 10, Gueraula de Codines
- Dijous 11, Kati Horna
- Divendres 12, Maria Leakey
- Dissabte 13, Jacqueline Picasso
- Diumenge 14, Samantha Davies
- Dilluns 15, Pilar Villuendas
- Dimarts 16, Adelita Lobo
- Durada
- 5 minuts
- Adreçat a
- Públic familiar
- Tipus
- Conte
- Preu
- Activitat gratuïta
Petites històries, grans dones
Torna el cicle de vídeocontes on destaquem diferents figures femenines, coorganitzat per 9 museus amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Cada dia, fins al 16 de març, una petita història d’una gran dona vinculada a un dels museus.
YouTube Activitats Petites històries, grans dones
El cicle de “Petites històries, grans dones” és una iniciativa conjunta de 9 museus de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona que, a partir del Dia Internacional de la Dona, us presentem la vida de 9 dones vinculades a la història, les col·leccions o el contingut de 9 museus mitjançant un vídeoconte diari.
Aquesta és la quarta edició d’aquesta proposta de contacontes teatralitzats per al públic familiar que, inicialment es va programar com a activitat presencial però a causa de les mesures adoptades sanitàries adoptades contra la Covid-19 s’ha trasllada a un format virtual, a través de YouTube.
Programació d’estrenes dels vídeocontes al canal de YouTube.
Del 8 al 16 de març, a les 18 h:
- Dilluns 8 de març, Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Dedicat a Mara Dierssen (1961), neurobiòloga, investigadora i professora universitària especialista en síndrome de Down. Vegeu vídeo
- Dimarts 9 de març, Museu d’Esplugues de Llobregat. Sobre Barbaformosa (1947), mestra i ceramista catalana que ha treballat la simetria i l’asimetria en les seves creacions. Vegeu vídeo
- Dimecres 10 de març, Museu d’Història de Catalunya. Sobre la figura de Gueraula de Codines (1275-1340), guaridora a qui l’església va acusar de bruixeria. Una dona sàvia i valenta, precursora de la medicina en una època on les dones tenien vetat aquest paper. Vegeu vídeo
- Dijous 11 de març, Museu Nacional d’Art de Catalunya. Entorn la fotògrafa hongaresa Kati Horna (1912-2000), que va treballar com a fotoreportera a la Guerra Civil espanyola. Vegeu vídeo
- Divendres 12 de març, Museu d’Arqueologia de Catalunya. Dedicat a Maria Leakey (1913-1996), qui va descobrir les petjades més antigues registrades fins ara d’homínids que caminaven alçats. Vegeu vídeo.
- Dissabte 13 de març, Museu Picasso. Destaca a Jacqueline Roque, coneguda com a Jacqueline Picasso (1927-1986), esposa, companya, confident i musa de Picasso. Al 1982 va donar al Museu Picasso una col·lecció de ceràmiques i una pintura de l’artista. Vegeu vídeo.
- Diumenge 14 de març, Museu Marítim de Barcelona. Posa de relleu la navegant oceànica Samantha Davies, compromesa amb la lluita contra les malalties infantils del cor. Davies ha participat en la Vendée Globe 2020 (volta al món a vela en solitari sense escales ni assistència). Vegeu vídeo.
- Dilluns 15 de març, Museu del Disseny. Destaca a Pilar Villuendas (1945), dissenyadora gràfica i pionera d’un sector que en els seus inicis era eminentment masculí. Destaca com a professional i com a defensora dels drets i llibertats de les dones i de la funció del disseny en projectes socioculturals. Vegeu vídeo.
- Dimarts 16 de març, Fundació Miró. La cloenda del cicle es dedica a Adelita Lobo, gestora cultural, secretària i tresorera de l’ADLAN (Amics de l’Art Nou), grup d’artistes i intel·lectuals que van introduir la modernitat a la Barcelona republicana dels anys trenta. La seva contribució va ser cabdal en la preservació de l’arxiu ADLAN. Vegeu vídeo.
Altres activitats
- Des de 15-12-2024
- Fins a 15-12-2024