Aquesta xerrada vol posar l’èmfasi en el binomi alimentació-esport i dotar al públic familiar d’unes mínimes pautes a seguir en aquests escenaris:
- Alimentació per a la canalla que practica esport.
- Alimentació per a aquelles persones que pratiquen esport a un nivell amateur (running, ciclisme…).
En aquests dos casos, per a esportistes petits i grans, s’hi exposaran quines són les pautes d’alimentació i d’hidratació més convenients per assolir el màxim rendiment esportiu.
A càrrec de la Dra. Mª Antonia Lizarraga, assessora nutricional dels esportistes del FC Barcelona. És llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universidad de Navarra (UNAV). Especialista en Medicina d’Educació Física i Esport per la Universitat de Barcelona (UB). Màster en Nutrició i Ciències dels Aliments per la UB. També és professora en el Grau de Nutrició Humana i Dietètica de la UB i en diferents cursos, màsters i postgraus relacionats amb la nutrició i l’activitat física en les diferents etapes de la vida.
Cal fer la inscripció prèvia.
Organitza: Fundación Iberoamericana de Nutrición, Parque de las Ciencias de Granada i Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Col·labora: Fundació FC Barcelona i Universitat de Barcelona.
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està adherit a Catalunya, Regió europea de la gastronomia.
Us interessarà saber que…
- Diumenge 17 de gener, a l’entrada del Museu Blau hi haurà un punt de recollida d’aliments. Si hi voleu col·laborar podeu portar, sobretot, conserves, oli o llet, que aniran destinats a la Fundació banc dels aliments, de Barcelona.
- Durant tota la jornada d’aquesta data, l’entrada serà gratuïta a l’exposició Nutrició, Impuls Vital.
Aquesta activitat s’emmarca dins del programa d’actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vital, del Museu Blau i, dins el marc de la Càtedra UNESCO – Alimentació, Cultura i Desenvolupament.
Properes activitats:
Dg. 24/01/2016, 12-13 h. Qualitat i maduració de la carn (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dg. 31/01/2016, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Felipe Celis (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dg. 14/02/2016, 12-14 h, La vinya del món (entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dg. 21/02/2016, 12-13.30 h, Sempre és temps de confitures (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Anteriors activitats:
Dt. 30/06/2015, 19-21 h, La importància de la hidratació per a la salut
Ds. 11/07/2015, 12-13.30 h, El projecte social de La Fageda
Dg. 12/07/2015, 12-13.30 h, Aportacions del pa a la nutrició
Dg. 19/07/2015, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Pere Planagumà
Ds. 19/09/2015, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Elena Camprubí (punt de recollida d’aliments)
Dj. 08/10/2015, 19 h, Científics i cuiners, cara a cara d’Abel Mariné i Carme Ruscalleda (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dv. 16 al dg. 18/10/2015, Exposició Som gent de profit
Dg. 25/10/2015, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Víctor Quintilla (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dt. 03/11/2015, jornada sobre Importància de la hidratació per a la salut (entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dg. 08/11/2015, 12-12.45 h, Tast de caves amb Òscar Llombart, enòleg de Bodegues Sumarroca (entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dg. 15/11/2015, 11.30-13 h, Showcooking per a nens (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Ds. 21/11/2015, 12 h, Nutrapp, projecte d’educació nutricional online (entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dj. 26/11/2015, 19 h, La razón de la sinrazón. Causas y mecanismos del hambre (punt de recollida d’aliments)
Ds. 28/11/2015, 11.30 h, Alimentació, ciència i salut mental (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dg. 29/11/2015, 12-13.30 h, Showcooking, demostració gastronòmica per Jordi Guillem (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dg. 13/12/2015, 12-12.45 h, Tast de caves amb Òscar Llombart, enòleg de Bodegues Sumarroca (entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Dg. 13/12/2015, 11.30 h / 16.30 h, Showcooking per a nens, a La Marató de TV3 (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Ds. 19/12/2015, 12-14 h, Alimentació i cuina saludable (punt de recollida d’aliments · entrada gratuïta a l’exposició temporal)
Més informació: tel. 932562220 (dl. a dv., de 10 a 13 h) · a/e activmuseuciencies@bcn.cat