Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Una ciència per a tothom

Digna Couso, llicenciada en Física i doctora en Didàctica de les Ciències, ens parlarà dels principals estereotips negatius entorn de l’aprenentatge de les ciències i explorarem estratègies per fer-los front i contribuir a la seva superació.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats Una ciència per a tothom

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Dimecres 12 de febrer de 2025
Horari
De 18 a 19.30 h
Durada
1 hora i 30 minuts
Adreçat a
Docents i públic general
Tipus
Conferència-debat
Preu
Activitat gratuïta
Observacions
Cal inscripció prèvia a l'enllaç de "Reserva d'entrades" superior, quan estigui habilitat.

Conferència Una ciència per a tothom. Allunyant esteriotips des de l’aula de ciències

La ciència és una activitat humana sovint associada a conceptes com dificultat, sacrifici, talent i competició, entre d’altres. L’aula de ciències no és aliena a aquests estereotips socials que, malgrat no poder ser completament superats des de l’escola, tampoc poden ser ignorats en aquest context. Promoure unes ciències properes, compromeses, humanes i amb valors és una tasca viable tant dins com fora de l’àmbit educatiu.

En aquesta xerrada, abordarem alguns dels principals estereotips i explorarem estratègies per fer-los front i contribuir a la seva superació.

 

Ponent:
Digna Couso, és llicenciada en Física i doctora en Didàctica de les Ciències.
Treballa com a professora a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB, i és la directora del CRECIM (Centre d’Investigació en Ciències i Educació Matemàtica) i cap de la Unitat d’Educació Científica del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i les Ciències.
Les seves línies d’investigació giren principalment al voltant del desenvolupament curricular i la capacitació docent en l’àmbit de les STEM, l’ensenyament i aprenentatge de les ciències des de diverses mirades, i l’equitat i l’equilibri de gènere en les STEM.

A nivell acadèmic i de recerca, el currículum de Digna Couso és excepcionalment ric i extens en l’àmbit de l’educació, fins al punt que resulta impossible oferir una descripció completa de totes les seves contribucions. Ha participat en més de 20 projectes de recerca, ha publicat més de 30 articles i capítols de llibres, i ha presentat els seus treballs en més de 50 congressos internacionals. No obstant això, més enllà de les xifres, destaca pel seu talent com a comunicadora: clara, motivadora i capaç de captivar l’audiència i no deixar-la indiferent.


Lloc:
Sala Margalef del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Organitzen: Centre de Recursos Pedagògics de Sant Martí i Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Altres activitats

  • Des de 13-01-2025
  • Fins a 13-01-2025