Seminari: Estudi de la vinya a les Pitiüses. Una aproximació multidisciplinària
A Eivissa i Formentera, els fenicis hi varen portar vinyes per a cultivar-les i poder elaborar vi, que exportarien a altres bandes del Mediterrani. Des de llavors s’hi ha continuat cultivant, desenvolupant resistències a diferents malalties i plagues durant tots aquests segles.
Actualment, és un cultiu important per al sector agrari local per a l’elaboració de vins. Aquest cultiu, a més, durant el pas del temps ha modelat el paisatge agrari de les Illes i té un fort protagonisme en diferents moments de la vida de les persones que viuen a les Pitiüses.
En aquest seminari s’explicarà com s’han estudiat les races de vinya tradicionals illenques des de diferents perspectives, com ara l’etnobotànica, l’ampelogràfica o la genètica, per tal de conservar el saber popular i ampliar el coneixement científic sobre aquestes races.
Ponent: Raquel González Dunford, Universitat de Barcelona.
Idioma vehicular: català i castellà
Lloc: Sala Salvador, Institut Botànic de Barcelona (IBB)
Passeig del Migdia, s/n (cantonada amb c/ Can Valero), parc de Montjuïc
Com arribar-hi:
Bus: 150, des de plaça Espanya.
Metro: L1 i L3 (parada Espanya). Des de plaça Espanya cal agafar l’autobús 150 o caminar 35 minuts pujant les escales mecàniques.
Funicular de Montjuïc, connectat amb les línies L3 i L2 del Metro. Cal caminar 15 minuts.
Automòbil: pàrquing propi per a les persones assistents.
Geolocalització: -41º21’43.55’’ N, 02º09’38.64’’ E
Seminaris de l’IBB
Organitza: IBB