Saltar al contingut

Predadors

Saber-ne més

Què és?

Els predadors són animals que s’alimenten caçant. Normalment quan algú diu o sent la paraula predador està pensant en una lleona o algun altre animal ferotge. Volem proposar-vos dos predadors que semblen de pega: el blauet o la mula.

L’alimentació bàsica del blauet es compon de petits peixos d’aigua dolça que caça des de les branques baixes d’un arbre o un arbust . Quan els localitza es capbussa ràpidament i després de la captura, retorna al seu lloc, on se’ls menja.

La mula o agulleta és un peix que viu a les praderies de la planta Posidònia fins els 30 metres. Aquesta espècie és un depredador que imita l’aspecte de la planta i així captura les seves preses, la majoria de les quals solen ser crancs.

Localització

Aquesta vitrina es troba a la zona dedicada als animals dins de l’àmbit  “La Terra Avui”

Per què l’hem escollit?

Hem escollit aquests animals perquè volíem fer notar que un predador no necessàriament ha de ser un animal gran i ferotge.

Més informació

El blauet

  • Nom científic: Alcedo atthis
  • Num. Registre: MZB 98-0962
  • Procedència: Prat del Llobregat
  • Mesures: Longitud : 16 – 17cm
  • Envergadura: 24 – 26cm
  • Característiques: És un ocell molt acolorit. El seu nom comú fa referència al vistós color turquesa del cap i les ales.

La mula

  • Nom científic: Syngnathus acus
  • Num.registre: 82-5354
  • Procedència: Mar Mediterrani
  • Mesures: 35cm
  • Característiques: Té un cos llarg, estret i pla que imita les fulles de la Posidònia.

Autors

Jan Alsina i Albert Roca. Institut Quatre Cantons