Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuMuseu de Ciències Naturals de Barcelona La quarta edició del Premi Nat distingeix l’ecòloga forestal Nalini Nadkarni

La quarta edició del Premi Nat distingeix l’ecòloga forestal Nalini Nadkarni

21 octubre 2021

Nalini Nadkarni, especialista en el dosser dels boscos tropicals i temperats, guanya el Premi Nat per l’estudi i la defensa dels boscos d’arreu i la creació d’originals eines educatives i de comunicació dirigides a tots els àmbits de la societat.

El Centre Excursionista de Catalunya i la Institució Catalana d’Història Natural reben la Menció d’Honor Nat per la tasca acadèmica i educativa en la recerca i la divulgació de les ciències naturals, amb la qual han contribuït de manera decisiva a la història del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, lliurarà el Premi Nat 2021 dimecres vinent, 27 d’octubre, a les 18.30 hores a la Sala d’Actes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum (plaça de Leonardo da Vinci, 4-5). Conduiran l’acte la directora del Museu, Anna Omedes, el naturalista i arqueòleg Jordi Serrallonga, i la divulgadora mediambiental Carlota Bruna. Durant l’acte, Nalini Nadkarni impartirà la conferència Teixint un tapís de ciència, natura i persones per protegir la nostra Terra única. L’acte i la conferència es podran seguir en directe per l’acabat d’estrenar canal de televisió del Museu, NatTV.

 

 

El Premi Nat va néixer l’any 2018 per commemorar el 140è aniversari del Museu. Es tracta d’una distinció honorífica que premia persones o institucions que han aportat una nova mirada a la divulgació de les ciències naturals i que han contribuït a crear vocacions científiques i a conservar la natura. El Premi Nat, que s’atorga cada any a persones o a institucions de l’àmbit local o internacional, consisteix en un premi i una menció d’honor. Els guardonats amb el Premi Nat reben una peça especialment dissenyada per l’escultor Antoni Llena i els mereixedors de la Menció d’Honor, una serigrafia del pintor Perico Pastor.

 

Guanyadora del Premi Nat i Menció d’Honor Nat 2021

Premi Nat 2021

Nalini Nadkarni, per l’entusiasta tasca de recerca i divulgació de la biodiversitat i el medi ambient, centrada en l’estudi i la defensa dels boscos d’arreu del planeta; i per la creació d’originals eines de comunicació i educatives dirigides a tots els àmbits de la societat, que incideixen, també, en els temes de gènere i en els grups amb risc d’exclusió.

Més informació

Menció d’Honor Nat 2021

Centre Excursionista de Catalunya i Institució Catalana d’Història Natural, per la gran labor acadèmica i educativa en la comprensió, l’exploració, la recerca i la divulgació de les ciències naturals, així com en la preservació del medi ambient entre la ciutadania. Un tasca encetada al segle xix, que continua amb èxit fins als nostres dies i que ha contribuït de manera decisiva a la història del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Més informació

El jurat del Premi Nat està format per:

  • Dacha Atienza, cap de Recerca i Col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
  • Mara Dierssen, neurobiòloga i divulgadora científica.
  • Martí Domínguez, biòleg i director de la revista Mètode.
  • Xavier Duran, periodista de TV3.
  • Teresa Garnatje, directora de l’Institut Botànic de Barcelona.
  • Anna Omedes, directora del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
  • Joandomènec Ros, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona.