Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuSetmana de la Ciència 25a Setmana de la Ciència

25a Setmana de la Ciència

12 novembre 2020

Del 14 al 29 de novembre se celebrarà la 25a Setmana de la Ciència

Durant la Setmana de la Ciència es portaran a terme tot un munt d’activitats de disseminació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast en una edició assenyalada en què se celebren 25 anys disseminant la ciència i la tecnologia.

La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, fa que, com no podia ser d’una altra manera, la temàtica de l’SC’20 se centri en aquesta malaltia, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

La 25a Setmana de la Ciència tindrà també altres temes centrals d’idèntica rellevància, com són, d’una banda, l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal de la UNESCO, i de l’altra, el centenari del naixement de diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement. Són el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l’ADN; i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba s’afegeix als homenatjats per l’SC’20 pel 150è aniversari del seu naixement.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). Estigues al corrent seguint l’etiqueta: #SC20CAT .

El Museu també hi participa

Activitats telemàtiques:

– Club dels Llunàtics i Llunàtiques: 

La tertúlia, via online, tractarà de la recerca, educació i conservació de grans simis en els zoos actuals. A càrrec de Maria Teresa Abelló, primatòloga i conservadora de primats del Parc Zoològic de Barcelona, i presidenta del Grup assesor de tàxons de l’Associació Europea de Zoos i Aquàriums.

  • Data i hora: dijous 19 de novembre, de 18.30 a 19.45h
  • Informació i inscripcions a l’enllaç

– Premis Nat 2020

  • Dimecres 25 de novembre, a les 18.30 h, us podreu connectar via Internet a la transmissió del desenllaç dels premis d’enguany i assistir a la conferència de la persona guanyadora.

Jornada de Portes obertes

A les exposicions permanents del Museu al Parc del Fórum, al Terrat Viu,  i al Jardí Botànic de Barcelona. També a les exposicions temporals: Micos.Una história de primats; Outbreak, epidèmies en un món connectat i Més que abelles. Pol·linitzadors i flor, la vida en joc.

  • Diumenges 15 i 29 a partir de les 15h
  • Dissabte 21 i diumenge 22, en tot l’horari del Museu i del Jardí Botànic.