Saltar al contingut

Més que abelles

Jardi Botanic
20/10/2020 - 17/10/2021

  • Presentació
  • Premsa

Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre el paper essencial dels pol·linitzadors, en especial, de les abelles silvestres, per garantir la supervivència de la majoria de plantes del planeta Terra.

El declivi dels pol·linitzadors en tots els continents posa en risc la sostenibilitat de l’agricultura i el subministrament d’aliments. Nou de cada deu plantes necessiten un insecte per donar fruits i llavors i es calcula que el 75 % dels aliments que es produeixen arreu del món depenen de la pol·linització per insectes.  Les causes del declivi són múltiples: els plaguicides utilitzats en l’agricultura industrial, la fragmentació i pèrdua d’hàbitat, la contaminació ambiental, entre d’altres.

Amb un plantejament museogràfic visual i pedagògic amb diversos nivells de lectura per arribar a tots els públics, coneixerem com es dóna la pol·linització, com hi actuen aquests insectes i el paper que desenvolupen en l’equilibri ecològic de la Terra.

Davant la situació crítica que genera aquesta davallada de biodiversitat, l’exposició pretén traçar un guió de bones pràctiques que ajudi a la ciutadania a implicar-se en accions que capgirin aquesta crisi.

Finalment, la mostra inclou diverses iniciatives ambientals promogudes per entitats, associacions i alhora les mateixes administracions i es completa amb un programa d’activitats adreçat a tots els públics.

Hylaeus. Imatge de David Bertran/MCNB

Iniciatives per salvar la biodiversitat

Document de base de dades de diverses iniciatives ambientals promogudes per entitats, associacions i alhora les mateixes administracions:

Iniciatives per salvar la Biodiversitat

Si coneixes o participes en alguna iniciativa sobre pol·linitzadors i vols que
l’afegim, no dubteu en contactar amb nosaltres!

em@il: museuciencies@bcn.cat

Programa d’Activitats

Dates:
20/10/2020 - 17/10/2021
Lloc:
Sala d'Exposicions temporals del Jardí Botànnic de Barcelona
Horari:
Accés a l'exposició 30 minuts més tard de l'hora d'apertura del Jardí fins a 30 minuts abans del seu tancament.
Novembre, desembre i gener: de dilluns a diumenge, de 10 a 17 h
Febrer i març: de dilluns a diumenge, de 10 a 18 h
Abril, maig, setembre i octubre: de dilluns a diumenge, de 10 a 19 h
Juny, juliol i agost: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h
Preu:
Normal 5 € Reduïda 2,50 € L'entrada d'aquesta exposició temporal inclou la visita a l'exposició permanent del Jardí Botànic de Barcelona
Producció:
Amb la Col.laboració de :

Exposicions en curs