La diversitat d’organismes a la natura és ingent. Classificar-los i nomenar-los representa iniciar el seu estudi i garanteix que els resultats de les investigacions s’exposen rigorosament amb independència de la llengua de comunicació.
Descriure espècies i posar-hi nom, lluny de ser simple, és fonamental.
A càrrec de Francesc Uribe, conservador d’invertebrats no artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.
Mostra de botons que s’utilitza per representar la complexitat en la classificació d’espècies. Illa de la Ciència de Classificació i nomenclatura (exposició Planeta Vida). Imatge de Josep M. de Llobet
Aquest recorregut temàtic s’emmarca dins del cicle de Visites temàtiques a l’exposició de referència Planeta Vida.
És un viatge a l’interior del Museu, on un conservador/a de l’àrea científica del Museu explica quin és el patrimoni i la feina que hi ha darrere de les vitrines.
Aquestes visites es duen a terme el 2n diumenge de cada mes, de 12 a 13 h.
Properes visites temàtiques:
11-09-2016. Joan Carles Senar, cap de recerca i publicacions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La part expositiva del comportament animal i la seva manifestació en la recerca en aus.
09-10-2016. Glòria Masó, conservadora d’artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Recerca en biologia subterrània (la fauna cavernícola al Museu).
13-11-2016. Berta Caballero, conservadora d’artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La col·lecció d’artròpodes del Museu.