Com podem unir dues cuines emblemàtiques com la brasilera i la mediterrània en un plat?
Per exemple, mesclant les fruites amazòniques i els productes de qualitat de la Mediterrània per fer un gaspatxo. Substituirem el tomàquet per l’açai, fruita cultivada a les palmeres de l’Amazones (a 25 m d’alçada!), amb aspecte semblant al nabiu (“arándano” en castellà). Aquesta fruita brasilera aporta propietats molt beneficioses per al nostre cos pel seu alt contingut en antioxidants, àcids grassos essencials i fibra. N’obtindrem un gaspatxo de color violeta fosc amb tocs refrescants de cogombre, amb l’acidesa ponderada dels vinagres balsàmics de la Mediterrània i aquell toc dolç de la melassa de canya de sucre del Brasil.
També farem una “relectura” del ceviche peruà, un plat fresc, fort i amb molt regust.
A càrrec de João Alcântara.
Cal fer la inscripció prèvia.
Organitza: Fundación Iberoamericana de Nutrición, Parque de las Ciencias de Granada i Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Col·labora: Universitat de Barcelona.
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està adherit a Catalunya, Regió europea de la gastronomia.
Us interessarà saber que…
- Diumenge 28 de febrer, a l’entrada del Museu Blau hi haurà un punt de recollida d’aliments. Si hi voleu col·laborar podeu portar, sobretot, conserves, oli o llet, que aniran destinats a la Fundació banc dels aliments, de Barcelona.
- Durant tota la jornada d’aquesta data, l’entrada serà gratuïta a l’exposició Nutrició, Impuls Vital.
Aquesta activitat s’emmarca dins del programa d’actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vital, del Museu Blau i, dins el marc de la Càtedra UNESCO – Alimentació, Cultura i Desenvolupament.
Més informació: tel. 932562220 (dl. a dv., de 10 a 13 h) · a/e activmuseuciencies@bcn.cat