Saltar al contingut
Activitats

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats

Qualitat i maduració de la carn

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Diumenge 24 de gener de 2016
Horari
De 12 a 13 h
Durada
1 hora
Adreçat a
Públic general
Tipus
Conferència-debat
Preu
Activitat gratuïta
Observacions
Cal fer la inscripció prèvia. Emplena aquest formulari

Newsletter del Museu

La maduració de la carn és un procés que té per objectiu millorar el sabor, l’olor, la tendresa i la textura de certes peces de carn, normalment de boví.
La carn madurada ha revolucionat, en certa manera, com mengem carn. La modificació de les seves característiques sensorials són molt apreciades en el món gastronòmic.
La qualitat del producte obtingut en el procés de maduració està condicionat per multitud de factors, tots ells força importants. Per exemple:
  • Estat sanitari i higiènic de la canal
  • Raça, alimentació, conformació muscular, engreix, sexe, edat, benestar…
  • Antemortem i estrès. Postmortem rigormortis. Transformació del múscul en carn.
  • Mecanismes que afecten a la maduració: sistema enzimàtic i modificacions físicoquímiques, PH i CRA.
  • Condicions de temperatura, humitat i temps o permanència.
  • Maduració humida vs maduració en sec.
  • Minves i contaminacions.

Hi haurà una degustació final.

Cal fer la inscripció prèvia.

Organitza: Fundación Iberoamericana de NutriciónParque de las Ciencias de Granada i Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Col·labora: Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Comarques i Universitat de Barcelona.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està adherit a Catalunya, Regió europea de la gastronomia.


Us interessarà saber que…

  • Diumenge 24 de gener, a l’entrada del Museu Blau hi haurà un punt de recollida d’aliments. Si hi voleu col·laborar podeu portar, sobretot, conserves, oli o llet, que aniran destinats a la Fundació banc dels aliments, de Barcelona.
  • Durant tota la jornada d’aquesta data, l’entrada serà gratuïta a l’exposició Nutrició, Impuls Vital.

Aquesta activitat s’emmarca dins del programa d’actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vitaldel Museu Blau i, dins el marc de la Càtedra UNESCO – Alimentació, Cultura i Desenvolupament.


Més informació: tel. 932562220 (dl. a dv., de 10 a 13 h) · a/e activmuseuciencies@bcn.cat

Altres activitats