Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Festa&Teca

A la plaça del Fòrum, la festa de l’alimentació i la salut. Una jornada per cuinar, tastar, fer esport i aprendre hàbits de vida saludable.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats Festa&Teca

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Diumenge 20 de març de 2016
Horari
De 10 a 16 h
Durada
6 hores
Adreçat a
Públic familiar
Tipus
Festa ciutadana
Preu
Activitats gratuïtes. Jornada de portes obertes al Museu Blau

Una festa amb la voluntat d’acostar els valors i continguts de l’exposició Nutrició: Impuls Vital a la ciutadania, en especial, els hàbits saludables i els models de sostenibilitat econòmica i de proximitat.

Una jornada festiva, a la plaça del Fòrum (davant del Museu Blau) dirigida al públic familiar, fonamentalment, on petits i grans podran cuinar, tastar, comprar, cultivar i aprendre a millorar la seva qualitat de vida. I dins d’una jornada de portes obertes al Museu Blau!

Hi trobareu:

  • L’espai de benvinguda
    • Punt d’informació
      Un photocall (un espai amb un fons suggerent) que recrea un mercat tradicional perquè pugueu fer-vos “la foto”
      Recolliu aquí el joc de la festa.
    • Taller d’aigües on podràs fer un tast i, de pas, hidratar-te
  • Alimentació
    • Una zona de mercat amb paradetes amb venda de productes de proximitat
    • Hort urbà
    • Carpa d’ecoturisme
      Descobrirem la producció ecològica de les zones naturals de l’Alt Empordà, a través d’un joc recomanat per a infants a partir de 4 anys.
    • Cuina en directe, amb degustacions
  • Food-tracks
    Degustacions amb menjar imaginatiu i saludable de proximitat
  • Camp de futbol per als més petits
  • Zona de pícnic
  • Zona d’activitats: cuiners, productors i especialistes en diversos àmbits de la salut i la nutrició oferiran tallers i xerrades.
  • Lliurament durant la jornada del premi al millor vídeo del concurs Nutrició en 1 minut!

2016-03-20_festa&teca_interior_2

Ja us podem confirmar els següents horaris i continguts:

10.30 h
La benvinguda

11 h
Showcooking
de tripes de vedella amb cigrons o faves de soia
A càrrec de Pedro Corredor, xef de l’Hotel Hilton
Pedro Corredor ens explicarà l’elaboració  d’un plat slow food i econòmic.

11.50 h
Dolços amb responsabilitat
Demostració de Pedro Montolio, xef de l’Hotel Princess
Pedro Montolio elaborarà dues postres amb productes de proximitat. Presentarà un appel crisp amb pomes de Lleida, seguit d’un pa de pessic de iogurt i taronja.
La demostració finalitzarà amb una petita degustació de les postres presentades.

De 12 al 16 h
L’actriu i cantant catalana, solista del grup Pastora, Dolo Beltrán, farà de DJ.

12.35h
Entrega de premis del concurs Nutrició en 1 minut!

13 h
Xerrada sobre el malbaratament dels aliments
A càrrec del Banc d’aliments de Barcelona

13.30 h
El valor de comprar als mercats
Per Àgata Alberto, Mercats de Barcelona
Un comerç de proximitat que afavoreix la sostenibilitat i l’economia local, que cohesiona el barri, amb un producte de qualitat.

14 h
Showcooking, cuina Km 0
Xerrada d’Ariadna Tous, xef i bloguera
Ariadna Tous ens farà un repàs dels productes de Km 0, és a dir, els productes de proximitat i de temporada.
Continuarà amb la demostració d’una amanida d’espinacs, uns farcellets de col farcits i, per acabar, elaborarà i es farà la degustació d’un coc de garrofa.

14.50 h
La importància de l’oli
A càrrec d’Ana María Weberman, d’Olisoliva.com

15.20 h
Enjoy wine
Enric Bartra, enòleg i investigador de l’INCANVI
Una Mostra del vi i del cava de les DO catalanes

15.50 h
Una alimentació equilibrada
Casa Ruiz Granel Select0

16 h
Cloenda


Observacions. Restriccions de transport públic

Des del dissabte 19 i fins al dilluns 28 de març, tots dos inclosos, la línia 4 de metro quedarà sense servei entre les estacions de Selva de Mar i La Pau.

Un bus especial farà el recorregut entre les estacions afectades amb el mateix horari del metro.


Organitza: Institut Municipal de Mercats de BarcelonaConsorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Amb la col•laboració de:  Diputació de Barcelona, Fundació FC Barcelona, La Fageda Ecoturisme de L’Empordà  Moritz,  MercabarnaFundació Banc d’Aliments, Aigües de BarcelonaAssociació d’Amics del Jardi Botànic, Barcelona Fòrum District, Hilton Diagonal Mar Barcelona, Barcelona Princess Hotel

Amb el suport de: Fundación Iberoamericana de Nutrición, Parque de las Ciencias de Granada, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Medi Natural

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està adherit a Catalunya, Regió europea de la gastronomia.


Us interessarà saber que….


Aquesta activitat s’emmarca dins del programa d’actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vitaldel Museu Blau i, dins el marc de la Càtedra UNESCO – Alimentació, Cultura i Desenvolupament.


Més informació: tel. 932562220 (dl. a dv., de 10 a 13 h) · a/e activmuseuciencies@bcn.cat

Altres activitats

  • Des de 20-04-2024
  • Fins a 20-04-2024