Saltar al contingut
Activitats

Museu Blau Activitats

L'aigua virtual, l'aigua que no es veu

Lloc
Museu Blau
Dates
Diumenge 8 de maig de 2016
Horari
De 12 a 13 h
Durada
1 hora
Adreçat a
Públic general
Tipus
Conferència-debat
Preu
Activitat gratuïta
Activitat anul·lada

Newsletter del Museu

Una poma: 70 litres d’aigua.

Un got de llet: 200 litres d’aigua.

Una hamburguesa de vedella : 2.400 litres d’aigua.

Els humans necessitem entorn 2 litres d’aigua per hidratar-nos cada dia, però ens cal al voltant de 1.000 vegades aquesta quantitat d’aigua per produir els aliments que mengem al llarg d’un dia.

Certament, darrere qualsevol producte hi ha un procés d’elaboració que consumeix quantitats d’aigua tan sorprenents com rellevants des d’una perspectiva mediambiental i de gestió del recurs. Aquest fet es sintetitza amb el concepte d’Aigua Virtual.

El comerç mundial de mercaderies porta associat fluxos d’Aigua Virtual que recorren llargues distàncies, i fa que en certa manera, cada dia tots nosaltres gastem aigua d’arreu del món. Sou capaços d’imaginar quin efecte té el consum d’Aigua Virtual sobre l’economia, el medi ambient i les persones?

A càrrec d’Esther López Torres, responsable d’activitats del Museu Agbar de les Aigües.

2016-05-08_virtual_water_interior

Pòster de The Water Footprint of Products, en el marc del Virtual Water Project, que mostra l’empremta hídrica de diferents productes.

Organitza: Fundación Iberoamericana de NutriciónParque de las Ciencias de Granada i Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Col·labora: Aigües de Barcelona

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està adherit a Catalunya, Regió europea de la gastronomia.


Us interessarà saber que…


Aquesta activitat s’emmarca dins del programa d’actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vitaldel Museu Blau i, dins el marc de la Càtedra UNESCO – Alimentació, Cultura i Desenvolupament.


Més informació: tel. 932562220 (dl. a dv., de 10 a 13 h) · a/e activmuseuciencies@bcn.cat

Altres activitats