Dues grans vitrines situades a l’àrea dels fongs de ‘La Terra avui’ ens permetran descobrir què són, com són i quin paper tenen en la natura, així com la gran diversitat que presenten.
Vitrina 1
En aquesta vitrina es mostren, en dos apartats, diferents aspectes dels fongs. En un apartat, com són presents a la nostra vida, més del que creiem. Intervenen en processos beneficiosos, amb especial rellevància en els sectors alimentari, medicinal, ambiental i industrial.
En un segon apartat es presenta una descripció dels diferents grups de fongs, molt extensos, que inclouen organismes tan diversos com els llevats, les floridures (paràsites de plantes i animals), els líquens i els bolets. Són eucariotes (amb nuclis veritables) i s’alimenten de matèria orgànica (heteròtrofs) que absorbeixen a través de la superfície.
Vitrina 2
Gaudeix de la diversitat dels fongs de Catalunya gràcies al procés de liofilització a què han estat sotmesos, que els conserva de forma permanent com si estiguessin en el seu hàbitat natural.
Considerats durant molt de temps plantes, els fongs constitueixen un grup que comparteix característiques amb les plantes i amb els animals. Tenen com a funció principal la descomposició de la matèria orgànica. El Museu disposa a partir d’ara d’una col·lecció de bolets de Catalunya.
Pots consultar el mapa pol·línic de Catalunya o baixar-te l’aplicació Al K. Polen, que informa dels nivells de pòl·lens i espores de Catalunya fent servir la informació elaborada per la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC) i dels de Canàries utilitzant la informació del projecte EOLO-PAT.