Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Comunicació Actualitat Notícies del MuseuMuseu Blau Nadal al Museu Blau

Nadal al Museu Blau

21 desembre 2015

Aquest nadal el Museu Blau ofereix una sèrie d’activitats per famílies que vulguin passar-ho bé sense sortir de la ciutat. Els més petits podran gaudir de la descoberta, el joc i l’activitat espontània. Experimentar fins on els apropi la seva curiositat i superar reptes relacionats amb les disciplines de les ciències naturals. Tot això i molt més amb unes activitats gratuïtes que s’emmarquen en el cicle de la
programació del Nadal als museus 2015.

Pangèica

Adreçat a famílies amb nens i nenes a partir dels 8 anys. Es tracta d’un taller de descoberta i observació lliure de mostres reals i naturals com pells d’animals, cranis, pedres, plantes i llavors orientada per una educadora que ajudarà als nens a identificar elements i resoldre un seguit de reptes naturalistes amb instruments de recerca com microscopis o lupes. Reptes com descobrir que mengen els animals a través de la forma dentària dels cranis o aprendre a distingir les petjades dels animals entre altres propostes relacionades amb les disciplines de les ciències naturals.

Durada: 1 hora
Edats: famílies amb infants a partir dels 8 anys
Dates: 23, 24, 27, 29, 30 i 31 de desembre de 2015 i 2, 3, 5 i 7 de gener de 2016
Torns: a les 11.30 h i a les 12.30 h
Lloc: Museu Blau

Niu de Ciència

Un espai destinat a famílies amb a infants d’una edat màxima de 6 anys que vulguin gaudir de les ciències naturals a través de la descoberta, l’activitat espontània i el joc. Aquest espai innovador i únic a Espanya disposa de materials naturals com pells d’animals, ossos, cranis, sorra, pedres i plantes i també instruments d’investigació com microscopis i lupes. Amb aquests materials, els més petits desenvolupen experiències sensorials i d’observació en les quals la clau són les preguntes que es fan amb l’objectiu de despertar la curiositat i les ganes de conèixer. L’horari d’obertura es divideix en sessions de 30 minuts on els nens, acompanyats per les seves famílies, entren al Niu per experimentar fins on els porti la seva curiositat.

Reserva presencial el mateix dia de la visita a les taquilles del Museu (no s’admet reserva telefònica)

Durada: 30 minuts
Edats: famílies amb infants fins als 6 anys
Dates i horari: consulteu  pàgina Niu de ciència
Lloc: Museu Blau

Descobrim el Museu Blau

Activitat adreçada a famílies amb nens i nenes a partir de 8 anys. Es tracta d’una visita guiada i dinamitzada per mostrar el discurs, els continguts centrals i els recursos museogràfics de l’exposició permanent «Planeta Vida», de la mà d’una educadora que acompanya els visitants a través de la Biografia de la Terra, la primera part de l’exposició. A continuació, convida a fer una descoberta autònoma de la resta de l’exposició “La Terra Avui” i les “Illes de Ciència”.

Durada: 1h, 30 minuts
Edats: famílies amb infants a partir de 8 anys
Dates: diumenge 27 de desembre de 2015 i diumenge 3 de gener de 2016
Torn: a les 16 h
Lloc: Museu Blau

Com arribar-hi?

  • Amb metro. Línia 4 El Maresme-Fòrum
  • Amb tramvia. TRAM Besòs T4 (Fòrum)
  • Amb bus. H16, 7, 36, 141, 143, B-23
  • Amb bici. Parades Bicing més properes Pujades i Ramon Turró

Es recomanable fer reserva prèvia en aquelles activitats amb places limitades: