El Jardi Botànic obre dilluns 15 de juny i el Museu de Ciències Naturals ho fa dimarts 16 de juny, tots dos centres amb un horari més extens, d’11 a 20 h i una reducció del 50% en el preu de l’entrada fins al 31 d’agost.
El Museu de Ciències Naturals presenta una nova mostra sobre els brots epidèmics en el segle XXI: “Outbreak. Epidèmies en un món connectat” i prorroga l’exposició temporal “Micos. Una historia de primats“.
Tant el Museu com el Jardí Botànic ofereixen dues activitats autònomes i segures que es realitzaran mitjançant dispositius mòbils durant tot l’estiu a més d’activitats dinamitzades que s’iniciaran en un estadi més avançat de la desescalada.
El dia 16 de juny a les 19 h tindrà lloc en directe pel compte d’Instagram del Museu (@museuciencies) una nova edició de #ConversesNAT amb els conservadors del Museu que han participat en la recent troballa de dos fragments del meteorit que va caure prop de Barcelona el 1704. Una rèplica d’un dels fragments s’exposarà al Museu i els originals es podran veure a la sala Salvador de l’Institut Botànic de Barcelona.
El dia 18 de juny a les 19 h tindrà lloc en directe per Instagram una nova tertúlia del Club dels Llunàtics i Llunàtiques a Casa. Anna Corbella, regatista i veterinària, la primera navegant catalana i espanyola a fer la volta al món a vela sense escales conversarà amb Jordi Serrallonga. La nostra convidada ens parlarà d’aventura, tècnica, oceans… Una xerrada que us resultarà, de ben segur, molt interessant i reveladora, i que voldríem haver inclòs en l’agenda conjunta del “Dia dels mars i els oceans” (8 de juny). Aquesta tertúlia tanca la temporada del Club fins al proper mes de setembre.
Museu de Ciències Naturals de Barcelona. (Parc del Fòrum)
Micos. Una història de primats, l’exposició temporal del Museu que estava previst clausurar-la a finals d’abril es prorroga fins al 29 de novembre. Qui encara no l’hagi visitat, podrà gaudir d’aquesta mostra immersiva, interactiva i multisensorial dirigida a tots els públics que presenta 60 espècimens de micos que s’han naturalitzat a propòsit per a l’exposició i que es poden veure en postures dinàmiques que recreen el seu comportament en estat salvatge.
Bongo, llibertat! és una activitat que complementa la visita a l’exposició i que es juga amb dispositius mòbils. A través d’un codi QR coneixerem el funcionament d’aquest joc de pistes que té com a objectiu alliberar un primat que ha estat capturat per caçadors furtius. Parteix d’una historia real, la del ximpanzè Bongo que actualmente viu al centre de rescat que la Fundació Mona (a partir de dimarts 16 de juny).
Outbreak. Epidèmies en un món connectat és una nova mostra que forma part d’un projecte creat pel Museu d’Història Natural Smithsonian (Washington DC) amb l’objectiu de conscienciar sobre els factors humans, animals i ambientals que contribueixen a les epidèmies per malalties infeccioses en un món globalitzat i connectat.
Meteorit de Barcelona: el Museu exposarà una rèplica d’un dels fragments del meteorit que s’han trobat recentment entre les col·leccions del Gabinet de curiositats de la família Salvador. Si vols descobrir la singular història d’aquesta troballa, connecta’t a en directe al compte d’Instagram del Museu (@museuciencies) el proper 16 de juny a les 19h, a una nova edició de #ConversesNAT i coneixeràs tots els detalls d’aquesta increïble història.
Planeta Vida, l’exposició permanent del Museu, que ocupa 3.500m2 i mostra 4.000 peces de les col·leccions del Museu, permet fer múltiples visites i fixar-se cada cop en diferents aspectes. Us convidem en aquesta ocasió a explorar el fascinant món dels microorganismes, un dels quals ha estat responsable de la crisi sanitària que hem patit els darrers tres mesos. Invisibles a ull nu, el Museu mostra colònies estabilitzades de microbis que els fan visibles i fàcilment distingibles. Podreu conèixer la diversitat d’aquests organismes que són les formes de vida més antigues.
El Niu de Ciència i la Mediateca romandran tancats fins a nou avís
Jardí Botànic de Barcelona ( Parc de Montjuïc)
Les pluges d’aquesta primavera han fet que el Jardí estigui més verd, florit i bonic que mai en aquesta època de l’any. Per aquest motiu, ara és un molt bon moment per descobrir i explorar un Jardí únic a Europa que reuneix a Barcelona la vegetació de les cinc regions del planeta que tenen condicions de clima mediterrani. A més de la conca Mediterrània, aquestes regions es troben a Austràlia, Sudàfrica, Xile i Califòrnia. Així és com —en només 14 hectàrees i al cor de Montjuïc— és possible fer un passeig per quatre continents en un entorn paisatgístic i arquitectònic singular i amb excel·lents vistes a la ciutat, la serra de Collserola i l’àrea metropolitana.
Em roda el cap és una activitat que complementa la visita al Jardí i que es juga amb dispositius mòbils. A través d’un codi QR coneixerem el funcionament d’aquest joc de pistes que té com a protagonista una merla que s’ha emmetzinat amb una planta del Jardí. El joc proposa descobrir la planta responsable de l’emmetzinament (a partir de dilluns 22 de juny).
A la Sala Salvador de l’Institut Botànic (situat dins el recinte del Jardí) on s’exposa el gabinet de curiositats de la família Salvador es podran veure els fragments originals del meteorit. La Sala Salvador obre dissabtes, diumenges i dies festius amb el mateix horari del Jardí Botànic.
Mesures de seguretat
Els dos equipaments han implementat totes les mesures higièniques i sanitàries establertes per les autoritats amb l’objectiu de gaudir d’una visita segura i de qualitat.
Sobre les mesures de seguretat: https://museuciencies.cat/el-museu-de-ciencies-naturals-i-el-jardi-botanic-de-barcelona-obren-de-nou-al-public/