La maduració de la carn és un procés que té per objectiu millorar el sabor, l’olor, la tendresa i la textura de certes peces de carn, normalment de boví.
La carn madurada ha revolucionat, en certa manera, com mengem carn. La modificació de les seves característiques sensorials són molt apreciades en el món gastronòmic.
La qualitat del producte obtingut en el procés de maduració està condicionat per multitud de factors, tots ells força importants. Per exemple:
- Estat sanitari i higiènic de la canal
- Raça, alimentació, conformació muscular, engreix, sexe, edat, benestar…
- Antemortem i estrès. Postmortem i rigormortis. Transformació del múscul en carn.
- Mecanismes que afecten a la maduració: sistema enzimàtic i modificacions físicoquímiques, PH i CRA.
- Condicions de temperatura, humitat i temps o permanència.
- Maduració humida vs maduració en sec.
- Minves i contaminacions.
Hi haurà una degustació final.
Cal fer la inscripció prèvia.
Organitza: Fundación Iberoamericana de Nutrición, Parque de las Ciencias de Granada i Consorci del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Col·labora: Gremi de Carnissers i Xarcuters de Barcelona i Comarques i Universitat de Barcelona.
El Museu de Ciències Naturals de Barcelona està adherit a Catalunya, Regió europea de la gastronomia.
Us interessarà saber que…
- Diumenge 24 de gener, a l’entrada del Museu Blau hi haurà un punt de recollida d’aliments. Si hi voleu col·laborar podeu portar, sobretot, conserves, oli o llet, que aniran destinats a la Fundació banc dels aliments, de Barcelona.
- Durant tota la jornada d’aquesta data, l’entrada serà gratuïta a l’exposició Nutrició, Impuls Vital.
Aquesta activitat s’emmarca dins del programa d’actes i activitats entorn a l’exposició temporal Nutrició, Impuls Vital, del Museu Blau i, dins el marc de la Càtedra UNESCO – Alimentació, Cultura i Desenvolupament.
Més informació: tel. 932562220 (dl. a dv., de 10 a 13 h) · a/e activmuseuciencies@bcn.cat