Qui fa bombolles dins el pa? De què fan olor els llevats? Per què aquest vinagre té un pòsit? Qui s’amaga dins els aliments?
De la mà de Patrícia Homs, col·laboradora de l’Aresta Cooperativa, el Niu es transforma en un obrador de pa. S’omple d’olors, colors i textures: farines, masses i llevats que ens conviden a preguntar-nos: qui s’amaga darrere les transformacions que afecten els aliments?
La curiositat davant una matèria en transformació ens porta a investigar-la a fons a tavés dels sentits i amb les eines que tenim a l’abast. El que passa aquí a dins, ho puc tocar amb els dits? Ho puc veure amb una lupa? Els processos de fermentació al nostre abast.
Imatge de Tony Tahhan
Observacions: en aquesta activitat es faran servir aliments que podrien causar reaccions a infants amb al·lèrgies o intoleràncies.
El cicle NiuViu és un conjunt d’activitats temàtiques emmarcades dins del Niu de Ciència, un espai destinat a famílies amb infants de 0 a 6 anys, Aquest Niu de ciència temàtic es fa cada segon dissabte de mes.
Properes sessions:
. 9 d’abril de 2016. Un NiuViu per jugar amb les empremtes de la natura. Per a infants fins als 3 anys.
. 14 de maig de 2016. Diàleg entre l’art i les ciències naturals. Per a infants de 3 a 6 anys.
. 11 de juny de 2016. NiuViu d’estiu. Una parada de peix al nostre abast per tocar, remenar i fer-nos preguntes. Per a infants fins als 6 anys.