Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Visita temàtica, de la mà de la conservadora

Eulàlia García Franquesa, ens explica la feina invisible darrere de la col·lecció zoològica de Planeta Vida.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona Activitats Visita temàtica, de la mà de la conservadora

Lloc
Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dates
Diumenge 10 d'abril de 2016
Horari
De 12 a 13 h
Durada
1 hora
Adreçat a
Públic general, a partir de 10 anys
Tipus
Itinerari guiat
Preu
Activitat gratuïta inclosa dins del preu de l'entrada a l'exposició Planeta Vida
Observacions
Places limitades (25 persones). La reserva es fa presencialment el mateix dia de l'activitat, a les taquilles del Museu Blau.

Si observem els exemplars zoològics de les vitrines de Planeta Vida, ens adonem de la diversitat de materials: pells, ossos, conquilles, animals sencers…, i també d’altres tipus de diversitats: invertebrats o vertebrats, cries o adults, femelles o mascles…

La visita ens permetrà endinsar-nos en la part menys visible del Museu, la dels laboratoris, dels magatzems i la feina que s’hi fa per a conservar una col·lecció gran i completa d’animals.

A càrrec d’Eulàlia García Franquesa, cap de col·leccions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

2016-04-10_visites_tematiques_interior

Imatge de Mariano Herrera

Aquest recorregut temàtic s’emmarca dins del cicle de Visites temàtiques a l’exposició de referència Planeta Vida.

És un viatge a l’interior del Museu, on un conservador/a de l’àrea científica del Museu explica quin és el patrimoni i la feina que hi ha darrere de les vitrines.

Aquestes visites es duen a terme el 2n diumenge de cada mes, de 12 a 13 h.


Properes visites temàtiques:

08-05-2016. Laura Roqué,  col·laboradora del Laboratori de preparació zoològica del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Preparació dels esquelets de les col·leccions zoològiques.

12-06-2016. Francesc Uribe, conservador d’invertebrats no artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La importància de la taxonomia en la recerca científica.

11-09-2016. Joan Carles Senar, cap de recerca i publicacions del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La part expositiva del comportament animal i la seva manifestació en la recerca en aus.

09-10-2016. Glòria Masó, conservadora d’artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Recerca en biologia subterrània (la fauna cavernícola al Museu).

13-11-2016. Berta Caballero, conservadora d’artròpodes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La col·lecció d’artròpodes del Museu.

Altres activitats

  • Des de 18-04-2024
  • Fins a 18-04-2024